in

Dochter van Irma blij dat gestolen urn terug is: ‘Mijn moeder werd voor de tweede keer uit mijn leven gerukt’

Na maanden intens verdriet zijn ze enorm opgelucht. De urn met daarin de as van hun moeder en vrouw Irma is teruggevonden. Een man uit Eindhoven nam deze maanden geleden mee vanaf het crematorium in Eindhoven.

De 22-jarige man wordt verdacht van de diefstallen en het openen van graven, waaronder een kindergraf, op verschillende begraafplaatsen in de regio. In maart nam hij vier urnen mee die op het terrein van crematorium Rijtackers stonden. Vorige week werd de verdachte opgepakt en tijdens doorzoekingen trof de politie asresten aan.

Lees ook  Top-dj Avicii liet bijna afgerond album achter, dat nu uitkomt

Dochter Esther zegt blij te zijn dat de resten terug zijn bij de familie. ”Mijn moeder werd voor de tweede keer uit mijn leven gerukt. Wat we met de as verder gaan doen is nog onduidelijk, we willen eerst dit fantastische nieuws laten bezinken.”

“We hebben voor vier families vastgesteld dat de gevonden as van hun dierbare is en dit gaan we, in samenwerking met crematorium Rijtackers, in de komende periode teruggeven”, zei een woordvoerder van de politie eerder deze week tegen Hart van Nederland. Esther en haar vader krijgen de as nu dus terug.

Lees ook  Moeder van vier jonge kinderen vermoord door partner die scheiding niet zag zitten

Tien zaken
In totaal doet de recherche onderzoek naar tien concrete zaken van diefstallen vanaf en vernielingen op begraaflocaties in de regio Eindhoven. De 22-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij al die tien zaken.

Op dit moment zit de verdachte nog vast, volgende week wordt duidelijk of hij nog langer vast blijft zitten.

Experts waarschuwen Koningin Maxima: “Let goed op Alexia!”

Victoria sterft na te zijn geraakt door boomstam die 2 tieners van klif af hebben geduwd