in

Dochtertje sterft een paar weken na geboorte: als arts oorzaak onthult, wordt vader woedend

Net als zoveel andere koppels waren Jeff en Natasha dolblij met het nieuws dat ze een kindje mochten verwachten.

Het echtpaar was dolblij om hun lange kinderwens in vervulling te zien komen en hun dochtertje op deze wereld te verwelkomen.

Maar niemand had verwacht dat het meisje maar een paar weken zou leven.

Volkomen onverwacht stierf de eerstgeboren dochter van Jeff en Natasha, slechts drie weken na de bevalling. Haar overlijden kwam als een gigantische schok voor het paar. Toen de arts de waarheid onthulde over de dood van hun dochter, sloeg het verdriet echter om in woede. Wellicht was haar dood te voorkomen geweest, aldus The Mirror.

Enige verwerkingstijd later, deelde Jeff het verhaal van de tragische en onnodige dood van zijn dochter op Facebook. Hij deed dit in de hoop dat hij andere ouders kan waarschuwen, zodat ze niet hetzelfde hoefden te doorgaan.

In een veel gedeelde Facebookpost schrijft Jeff:
“Ik ben vrij stil geweest sinds de dood van Mallory. Het heeft me meer dan een maand gekost om dit te schrijven, maar als haar dood tot iets goeds kan leiden en voorkomen kan dat iemand dezelfde pijn ervaart, is het de moeite waard.”

Lees ook  Toen hij 9 jaar oud was, begon hij maniakaal aan zijn geheime project te werken. 3 jaar later trekt hij ermee naar het kinderziekenhuis.

“Als je een baby hebt of erbij in de buurt bent, was je handen. Vaak. Als iemand je baby wil vasthouden, zorg dan dat ze eerst hun handen wassen. Laat ze het daarna nog een keer doen.”

“HSV-1, beter bekend als het virus achter koortslip, is een vorm van herpes (Herpes Simplex Virus-1). Het is EXTREEM veelvoorkomend, en de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 67 procent van alle mensen op aarde ermee besmet zijn. Om het nog erger te maken, zullen de meeste mensen die besmet zijn nooit enige symptomen vertonen en waarschijnlijk niet eens weten dat ze zijn besmet.”

“Voor pasgeborenen, is het vaak dodelijk, zoals het geval van Mallory.”

“Desalniettemin kreeg ze HSV-1 in haar eerste levensweek en we moesten haar bijna twee weken langzaam zien sterven.”

“Mallory kon haar vingers niet uit haar mond en ogen houden, ze zoog constant op haar vingers, dus het is bijna zeker dat ze het virus op een gegeven moment op haar handen kreeg. Het is mogelijk besmettelijk te zijn, zelfs zonder een koortslip.”

Lees ook  Boer dacht dat zijn kip een ei legde. Dan kreeg hij in de gaten waar ze eigenlijk op zat..

“Behalve hoge koorts had ze geen symptomen de eerste week, en toen de blaren verschenen was het waarschijnlijk te laat voor antibiotica om effectief te zijn.”

“Aangezien meer dan de helft van de wereldbevolking dit virus heeft, snappen we niet waarom er zo weinig baby’s aan de ziekte sterven of waarom onze mooie dochter Mallory een van de ongelukkige statistieken was, maar zo werkt het in deze wereld, veronderstel ik.”

“Alsjeblieft, als je dit leest, wees extra voorzichtig om je handen te wassen rond pasgeboren baby’s.”

“Statistisch gezien ben je waarschijnlijk geïnfecteerd met HSV-1, ongeacht of je het weet of niet.”

Zoals Jeff in zijn emotionele post uitlegt, is het van vitaal belang dat iedereen met jonge kinderen hun handen vaak en grondig wast.

HSV-1 komt zeer veel voor en kan makkelijk andere, meer gevoelige mensen infecteren.

Aarzel niet om Jeff te helpen deze waarschuwing te verspreiden, zodat iedereen het belang weet van handen wassen rondom pasgeboren kinderen. Want zoals dit tragische verhaal ons laat zien, het kan het verschil maken tussen leven en dood!

Horror vader ver kracht dochter en de kinderen die daaruit ontstaan..

Foto’s: Maxime Meiland onder de douche en in bad!