in

Dode baby gevonden in huis: Moeder opgepakt!

In een woning aan de Mathenesserdijk in Rotterdam-West is woensdagochtend het lichaampje gevonden van een dode baby. De doodsoorzaak van het kindje is nog onbekend. “Alle scenario’s staan nog open”, aldus de politie.

De Telegraaf meldt dat de ouders van de baby aanwezig waren in de woning toen de baby om het leven kwam. De vader zou zich hebben gemeld bij de politie en naar het bureau zijn meegegaan voor een verklaring, stelt het AD.

De moeder wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van het kind. Over de omstandigheden waaronder de baby is overleden, is nog niets bekend. Agenten waren de hele dag ter plaatse voor onderzoek. De politie heeft de omgeving afgezet met linten. Ook de afdeling van de Forensische Opsporing was aanwezig voor een sporenonderzoek in de portiekwoning. Het stoffelijk overschot werd aan het einde van de middag vervoerd voor verder onderzoek.

Lees ook  Magische beelden: baby’s geboren in vruchtzak.

Een politiewoordvoerder bevestigde eerder al dat er een plaats delict van is gemaakt. ,,Het onderzoek in de woning is nog steeds bezig en we spreken mensen in de omgeving van de familie om erachter te komen wat hier is gebeurd. We houden niet zomaar iemand aan. We hebben een stevig vermoeden dat hier een misdrijf is gepleegd.”

Lees ook  Leerlinge (17) die geen beha draagt op school, weet niet wat ze hoort wanneer ze plots bij de directeur moet komen

De moeder van de baby was vanochtend niet aanwezig in de woning toen de politie ter plaatse kwam. De politie rukte uit nadat zij waren gebeld. De vrouw is elders in Rotterdam opgepakt. De vader is wel bij de woning gezien. Buurtbewoners zagen hoe hij op straat in huilen uitbarstte en begon te schreeuwen. Hij meldde zich bij de politie. Huilend werd hij meegenomen in een politiewagen om een verklaring te geven.

Triest nieuws voor Andre Hazes. Wij wensen hem veel sterkte toe!

Astrid voedt drie kuikentjes thuis op: “Maar nadien gooi ik ze op de barbecue”