in

Doe drie theelepels zout in je shampoo, je zal versteld staan van het resultaat!

We gebruiken iedere dag zout in ons eten, maar waar vele van ons niet bewust van zijn, dat dit essentiële mineraal kan helpen bij de behandeling van meerdere gezondheidsproblemen.

Het blijkt dat zot en in het bijzonder Epsom zouten veel magnesium sulfaat bevatten. En dit is een natuurlijke stof voor genezing. Epsom zout wordt vaak gebruikt bij kalmerende baden, scrubs en pedicure behandelingen!

Er zijn tal van redenen waarom je Epsom zout kunt gebruiken

1. Haarverzorging
Heb je vettig haar? Probeer dan eens twee tot drie theelepels zouten je shampoo te doen, je zal merken dat je haar minder vettig wordt.

Een haarmasker nodig? Geen probleem, gebruik conditioner en Epsom zout in gelijke delen en verwarm dit in een kommetje totdat het zout is opgelost. Masseer dit dan in je haar en op je hoofdhuid. Was het na 20 minuten uit je haar en je zult zien dat je haar meer volume heeft en er gezond uit ziet.

2. Huidverzorging

Je kunt ook je eigen gezicht scrub maken met kokosolie en zout. Je hoeft slechts beide ingrediënten te mixen en je scrub is klaar. Het masker breng je aan met een circulerende beweging op je gezicht en je spoelt het af met lauwwarm water.

Lees ook  Moeder Terror Twins doet boekje open over dochters

Je gezicht zal hierdoor gehydrateerd blijven en je verwijdert met deze scrub je dode huidcellen.

3. Voeten Balsem
Heb je staand werk? Dan zijn je voeten vaak erg vermoeid. Deze tip moet je dan echt ten harte nemen. Maak een heerlijke mix van Epsom zout, olijf olie en zeep in een kom.

Meng dit goed met elkaar en gebruik deze balsem dan een of twee keer per week als voeten scrub. Dit kan op de uitgebreide manier maar ook onder de douche!

4. Pijnstilling

Als je een bad neemt met Epsom zout dan kan het je pijnlijke plekken in het lichaam kalmeren. De werking van magnesium sulfaat kan pijn en blauwe plekken verminderen.

5. Maag hulp

Als uw spijsvertering niet goed werkt, kan constipatie een probleem zijn. Het magnesium sulfaat in Epsom zout kan dan een oplossing zijn. Het werkt als een laxeermiddel, het zout weekt de ontlasting volgens de Daily Mail.

Lees ook  Nietsvermoedende hulpverleners aangevallen met scherp voorwerp in Hengelo

6. Helpt tegen Hoofdpijn

Heb je na een lange dag een zeurende hoofdpijn? Neem dan een bat met Epsom zout. Het zoute water zal je spieren helpen ontspannen, de stress zal afnemen en de spanningen die naar alle waarschijnlijkheid je hoofdpijn bezorgen zal verdwijnen.

7. Eerste hulp

Heb je een splinter die je er met geen mogelijkheid uit krijgt? Doe dan 3 theelepels Epsom zout in een beker met warm water. Leg dan je hand erin gedurende 5 minuten. De splinter zal naar boven komen en met een pincet krijg je deze er gelijk uit.

Het zout dat we meestal gebruiken in de keuken bevat circa 10% magnesium sulfaat, dus dit kan je ook heel goed gebruiken.

DEEL deze tips met iedereen die je kent op Facebook zodat meer mensen deze slimme trucs kunnen ontdekken!

Heftig nieuws over de kinderen van Barbie.

Heel verdrietig nieuws voor Sjoukje Hooymaayer uit ‘Zeg ‘ns Aaa’