in ,

Dokter drukt op haar BUIK en zet dan de echo aan… Mama kan niet geloven wat ze ziet!

Hoewel de meeste zwangerschappen resulteren in gezonde baby’s is het de realiteit dat er ook wel eens complicaties kunnen optreden. Daarom is het belangrijk dat zwangere vrouwen regelmatig hun gynaecoloog raadplegen. Een van die complicaties doet zich voor wanneer de baby in stuithouding ligt. Wat betekent dit? Normaal zitten baby’s met het hoofdje naar beneden in de baarmoeder, maar bij een stuitligging is dat precies omgekeerd, met de voetjes naar beneden dus.

buik

Dit brengt tal van risico’s met zich tijdens de bevalling en dat is ook waarom baby’s in stuithouding met een keizersnede worden gehaald. Uiteraard is ook een keizersnede niet zonder risico’s en daarom zullen dokters altijd proberen om de baby nog in de baarmoeder te draaien. Zoals je je wel kunt voorstellen, is dit moeilijker dan het klinkt.

Lees ook  Baby overleden na 10 uur in hete auto

Toen Jess Muckleston naar het Royal Sussex Hospital in Brighton ging, was ze 36 weken zwanger van een baby in stuitligging. De dokters besliste om massage te proberen om de baby te draaien. Hij waarschuwde Jess dat de procedure onaangenaam zou zijn. “Als je het niet aankan, zeg het dan gewoon.”

Lees ook  Oudere man en vrouw ernstig mis handeld door inbrekers

De dokter begint de buik van Jess te masseren en probeert de baby fysiek in de baarmoeder om te draaien in de correcte houding. Na ongeveer twee minuten voert de arts een echografie uit en de resultaten zijn ronduit verbluffend.

Bekijk de adembenemende video hieronder en laat ons weten wat je denkt. Vergeet deze video ook zeker niet te DELEN met iedereen die je kent!

De tieners staan stil en aandachtig in het zwembad. Maar als de groepsleider vanaf het balkon filmt, krijgt hij kippenvel.

Dit meisje wil met een loopse hond gaan wandelen. Wat haar vader dan zegt, is om te brullen!