in

Dokter helpt schreeuwende baby bevallen: kijkt een tweede keer naar de navelstreng en haast zich om camera boven te halen.

De negen maanden zwangerschap die elke verwachtende moeder doormaakt, is zowel spannend als zenuwslopend. Alles wat er tijdens deze periode in de baarmoeder gebeurt, heeft een invloed op het groeiende leven dat op de wereld gebracht zal worden. Elke onderbreking in de ontwikkeling van de foetus kan een brede waaier van problemen veroorzaken. En we zien niet altijd wat er aan de hand is – wat voor heel wat bezorgdheid en angsten kan zorgen.

Deze zorgen veranderen in vreugde en opluchting wanneer we een gezonde baby in onze armen kunnen houden. Maar soms werkt de natuur een beetje tegen en treden er onvoorziene problemen op.

Lees ook  Prinses Alexia in The Voice Kids?

Sommige van deze problemen worden veroorzaakt voor genetische defecten en ziektes. In de baarmoeder zijn moeder en baby verbonden met de navelstreng. Deze navelstreng transporteert voedingsstoffen naar het kind en verwijdert afvalstoffen zodat het kind normaal kan groeien.

Energieke baby’s kunnen de navelstreng echter verstoren. In sommige gevallen komt de navelstreng rond het hoofdje of de nek te zitten. Soms kan zich een knot vormen.

Er bestaan heel wat horrorverhalen over deze gebeurtenissen, en soms kan het zelfs tot een doodgeboorte leiden. Een Reddit gebruiker deelde een foto van het mirakel dat zijn zoon was. De vader werd compleet overmand door vreugde toen hij zijn pasgeboren baby zag. Hij was opgelucht dat zijn zoon gezond was en goed ademde.

Lees ook  Kersverse moeder Kim Feenstra ging eerder dit jaar nog volledig uit de kleren

Maar toen de dokter naar beneden keek, ontdekte hij iets dat de stemming in de kamer deed omslaan: de navelstreng zat in een perfecte knoop. Aanvankelijk was iedereen erg bezorgd. Maar gelukkig stelde de baby het goed.

“Haast je papa, maak een foto want je baby is een wonder”, zei de dokter.

Als je de foto’s bekijkt is het moeilijk om het niet eens te zijn met de dokter. Het is ongelofelijk dat de baby overleefde ondanks deze knoop.

DEEL dit feel good verhaal als ook jij in wonderen gelooft!

Man ziet levenloze wolf in een gracht. Dan kijkt hij naar zijn been en moet naar adem happen.

Lieke van Lexmond in het oog van de storm nadat ze déze vakantiefoto deelde.