in

Dokter is op spoedeisende hulp opgenomen, dan stapt hij uit bed om andere patiënt te redden

Sommigen onder ons hebben hun ware roeping gevonden. Die extra motivatie die iemand drijft om door te gaan en vaak dingen te doen die niemand anders zou doen. Dit is het geval voor deze Mexicaanse dokter.

Dr. Miguel Angel Arteaga werd opgenomen bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis waar hij werk. Hij voelde zich misselijk, duizelig, had hoofdpijn en een hoge bloeddruk, aldus lokale media.

De dokter bevond zich in bed toen een andere patiënt verscheen met een vreselijke verwonding aan zijn arm. Hij sprong meteen in actie en hielp zijn collega’s!

Lees ook  Vrouw (35) overlijdt aan kanker en schrijft eigen overlijdensbericht: „Het leven was goed!”

Zijn ongelooflijke daad ging viraal, nadat deze op sociale media werd gedeeld. Samuel Cuervo, de gastheer van Milenio TV deelde foto’s op Twitter. Al snel vloeide het steunbetuigingen en felicitaties voor de dokter.

Via Twitter bedankt Miguel de vele berichten: “Heel erg bedankt voor je berichten. Ze inspireren me enorm om door te blijven gaan. Dit gaat niet over heldendom, maar over MENSELIJKHEID.”

De beelden herinneren vele mensen om het goede in de mens en laat zien dat niet alles altijd om geld draait.

Lees ook  15 prachtige foto’s waar je de hele dag naar wilt blijven kijken

“Mijn collega’s – die uitstekende artsen zijn op de afdeling spoedeisende hulp – hadden een beetje moeite om de bloeding van de patiënt in bedwang te houden. Op dat moment stond ik op en wilde ik een beetje van mijn ervaring gebruiken om het leven van de matroos en zijn arm te redden,” vertelde de dokter aan El Heraldo Radio.

Hulpverleners namen de foto’s en deelden ze met de wereld, waarmee ze ook hoop en vertrouwen in de medemens verspreiden!

‘Droogrot’ en andere gevaren voor je auto tijdens een hittegolf

De meeste mensen kunnen deze vraag niet beantwoorden – weet jij het antwoord?