in

Dokter kapot van schuldgevoel nadat hij tijdens keizersnede per ongeluk in hoofdje van te vroeg geboren baby sneed.

Een dokter die tijdens keizersnede in het hoofdje van een te vroeg geboren baby sneed, zegt dat het voorval voorgoed in zijn geheugen gegrift zal blijven. Millie-Rae Kimberly Dowd overleed op 12 januari 2017 in het Singleton Hospital in Swansea in het Verenigd Koninkrijk. Een onderzoek bracht aan het licht dat ze zuurstoftekort leed tijdens de geboorte en dat haar overlevingskansen gering waren.

Maar de behandelende dokter sneed per ongeluk in haar hoofdje nadat hij dacht dat het membraan was. De moeder Stacey Mears vernam het nieuws van het overlijden van haar baby toen ze uit de volledige anesthesie ontwaakte.

Mears had een laag liggende placenta – een aandoening die ernstige bloedingen voor of tijdens de bevalling kan veroorzaken.

De moeder, die 26 weken zwanger was, werd opgenomen in het Singleton Hospital, waar ze steroïden kreeg. Er werd haar verteld dat de baby binnen enkele dagen geboren kon worden. Het plan was om de baby zo lang mogelijk in de baarmoeder te houden om de overlevingskansen – die op 75 procent geschat werden – te verhogen.

Lees ook  Aylin (4) heeft een oogafwijking en krijgt snoeiharde kritiek op haar uiterlijk: ‘Dit moet stoppen’

Op 12 januari werd er uiteindelijk een noodkeizersnede uitgevoerd nadat Mears hevig was beginnen bloeden. Toen ze uit de verdoving ontwaakte, kreeg Mears te horen dat haar baby overleden was. Op het hoofdje van haar babydochter was een kleine snede te zien.

Gynaecoloog Paul Flynn stond aan het hoofd van de operatie. Hij legde uit hoe hij in de placenta sneed om het bloedverlies te verminderen – eerst met een mes en dan met zijn vinger om een gaatje te maken.

Hij gebruikte een scalpel om in wat hij dacht dat membraan was te snijden, maar het bleek de bovenkant van het hoofdje van de baby te zijn.

Lees ook  Actrice Paula Williamson (38) dood gevonden in huis

Flynn verklaarde voor de commissie die de zaak behandeld: “Dit gebeurde nooit eerder in mijn loopbaan en het is iets wat mij altijd zal blijven achtervolgen. Dit staat voorgoed in mijn geheugen gegrift en ik wou dat het anders was afgelopen.”

Een expert verklaarde dat de primaire focus tijdens noodsituaties is om de baby zo snel mogelijk ter wereld te brengen. Zo wordt het risico op onopzettelijke verwondingen verhoogd. Volgens diezelfde expert zou de snijwonde niet de oorzaak van het overlijden geweest zijn, maar eerder het gebrek aan zuurstof tijdens de bevalling.

Wat is jouw mening hierover? DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Leuk nieuws voor Humberto Tan

Deze vrouw (44) heeft op een briljante manier haar gestolen fiets gevonden