in

Dokters hebben dringende waarschuwing voor ouders over een oprukkende trend die een piek in spoedopnames veroorzaakt.

Een nieuwe uitdaging die over de sociale media waait doet tieners en kinderen in het ziekenhuis belanden. Dokters smeken ouders om hun kinderen te wijzen op de gevaren van dit “spelletje” en hen te waarschuwen voor de schadelijke gevolgen. We hebben het over de “ijs en zout uitdaging”, en is lang niet zo onschuldig als de ice bucket of mannequin uitdagingen. Het is zo gevaarlijk dat kinderen en tieners er tweedegraadsbrandwonden door oplopen, en ze beseffen het zelf niet.

Met dit spelletje dagen kinderen elkaar uit om te zien wie het het langst kan volhouden met zout en ijs op hun huid. Dat klinkt onschuldig, maar het zout verlaagt de temperatuur van het ijs zodanig dat brandwonden kunnen ontstaan. Al na 10 minuten kan er permanente schade optreden. De kinderen plaatsen vervolgens foto’s van hun verwondingen op de sociale media om te pochen met hun “prestaties.”

Lees ook  Paw Patrol onder vuur wegens 'verheerlijken politiegeweld'

Dr. Brian Wagers, kinderarts aan het Riley Hospital for Children in Indianapolis, zegt dat hij het afgelopen jaar verschillende kinderen heeft moeten behandelen die aan dit spelletje hadden deelgenomen:

“Op sommige foto’s die op de sociale media werden geplaatst, zie je kinderen met derdegraadsbrandwonden. Hun huid wordt in essentie leder. De bloedvaten lopen onherroepelijk schade op. Ze verliezen gevoel omwille van de beschadigde zenuwuiteinden. Ze zullen op die plek ook nooit meer haargroei hebben. Het blijft een kale plek.”

Lees ook  Mannen komen gemiddeld 8,5 kilo aan in het eerste jaar vaderschap

Dokters over de hele wereld vragen om het gedrag van hun kinderen op de sociale media goed in de gaten te houden en hen te waarschuwen voor de verregaande gevolgen van dit schijnbaar onschuldige spelletje.

DEEL deze waarschuwing met je vrienden!

24 uur nadat ze naar de supermarkt was geweest, overleed haar baby bijna. Mama waarschuwt dat jij de volgende kunt zijn.

Foto van mama gaat viraal. Eindelijk horen we de waarheid erachter uit haar mond [foto’s].