in

Dokters proberen de zwangerschap te verbergen omdat baby zal sterven. 28 weken later roert een mirakel in de verloskamer iedereen tot tranen toe.

Toen Kate Lucas en haar echtgenoot vernamen dat ze zwanger waren, konden ze hun geluk niet op. Enkele weken later hadden ze hun eerste echografie en de dokter grapte: “Laten we eens kijken naar de hartslag en uitvinden of er meer dan eentje in zit!” Het duurde niet lang voor de dokter haar hand in de lucht stak en twee vingers toonde. “Het zijn er twee!”, onthulde de dokter vrolijk.

Maar helaas was het niet al goed nieuws wat de klok sloeg …

De echografie toonde dat de tweelingen pas na 8 tot 13 dagen na de bevruchting van elkaar gescheiden waren. Daardoor was er geen beschermend membraam tussen de twee kinderen. De meisjes waren mono-mono tweelingen. Dit zijn identieke tweelingen die ook de placenta en de inwendige vruchtzak met elkaar delen.

De zwangerschap betekende een hoog risico omdat het zeer “druk” wordt in de baarmoeder. De dokters gaven de tweelingen 50 procent overlevingskans.

Lees ook  Deze levensgevaarlijke parkeerblunder van dame loopt bijna fataal af

De dokters adviseerden om de zwangerschap geheim te houden, want de kinderen zouden het “wellicht toch niet halen.”

Kate veranderde meteen van dokters – er was geen sprake van dat ze haar kinderen zomaar zou opgeven. Haar kleine engeltjes werden na 28 weken geboren, nadat Kate vijf weken in het ziekenhuis had verbleven.

De kinderen werden geboren via keizersnede, en aanvankelijk leek alles normaal. Maar toen het ziekenhuispersoneel de navelstreng zag, viel er een bezorgde stilte in de verloskamer.

Ze zagen dat de navelstrengen strak met elkaar verstrengeld waren! Voor de dokters was het niet te geloven dat dit geen schade had opgeleverd. De dokters noemden het een mirakel – maar daar houdt het nog niet bij op.

De tweelingen waren klein en wogen te weinig omdat ze zo vroeg geboren werden. Maar gelukkig waren ze beiden gezond.

Lees ook  Borsten van Lisa (23) groeien maar door: ze heeft nu cup K

Ze waren precies op tijd geboren. Als de navelstrengen langer zo waren gebleven, hadden ze het wellicht niet gehaald.

Verrassend genoeg hadden de meisjes geen intensieve zorgen nodig na hun geboorte en brachten ze slechts enkele dagen in het ziekenhuis door. De meisjes mochten veel vroeger naar huis dan de meeste te vroeg geboren baby’s.

Harper en Cleo zijn nu tien jaar oud en nog altijd extreem hecht, ondanks hun verschillende persoonlijkheden.

Ze overleefden niet alleen een ontzettend gecompliceerde geboorte, maar ondervonden later niet de minste problemen. Over een wonder gesproken!

Het verhaal van deze twee meisjes is echt buitengewoon, en hun verhaal heeft ouders in dezelfde situatie geïnspireerd. Misschien dat de vastberadenheid van moeder Kate een belangrijke rol speelde?

DEEL dit wonderbaarlijke verhaal om deze meisjes al het geluk van de wereld toe te wensen!

Als Elsa de hond met het droevige gezicht overleeft zou ze een onvervalst “kerstwonder” kunnen worden.

Man ziet zichzelf op de achtergrond van een oude familiefoto van zijn verloofde.