in

Doodsbange pup verschijnt bij voordeur van vrouw – Dan ziet ze een zwarte plek op haar achterste en beseft de ernst van de situatie.

We hebben al heel wat verhalen gehoord over honden die uit allerlei situaties gered werden. Maar dit verhaal greep ons echt aan. Misschien omdat dit verhaal gaat over een doodgewone persoon – en geen dierenwelzijnsorganisatie – die een puppy hielp.

En het bewijst dat we allemaal het verschil kunnen maken.

Dit verhaal gebeurde vlak voor orkaan Irma over Florida raasde. De mensen in de buurt waren druk bezig om hun huizen op de storm voor te bereiden. Te midden van al die voorbereidingen zag een vrouw iets vreemd aan de overkant van de straat: een magere witte hond met een verzilte vacht.

Vervolgens schreef ze op Imgur over wat er gebeurde – en het verhaal raakte wereldwijd de harten van duizenden mensen.

De vrouw riep de hond die onmiddellijk naar haar toeliep. De hond was best slim. Ze keek naar beide kanten alvorens over te steken. De vrouw gaf haar wat water en eten, en de hond moet best honger gehad hebben want ze at alles meteen op.

Lees ook  59-jarige aap is ziek en weigert te eten. Totdat ze een oude vriend herkent die haar opvoedde.

“Ze liet me haar strelen en leek een beetje nerveus van luide geluiden en dingen die te snel bewogen”, schreef de vrouw.

De hond begreep dat de vrouw aardig was en wilde helpen. Ze legde haar pootje op de arm van de vrouw en wilde gestreeld worden.

De vrouw keek een beetje beter naar haar nu viervoetige vriend en zag dat ze enkele verwondingen had. Ze had ook een zwarte plek op haar achterste en had wellicht in teer gezeten.

De hond moet een erg hard leven gehad hebben.

Het duurde vier uur om alle teer eraf te krijgen. De hond was ook nog eens timide en zenuwachting, dus dat was geen eenvoudige klus.

Toen de hond schoongemaakt was, bracht ze haar naar de dierenarts. De dierenarts achterhaalde dat ze ongeveer een jaar oud was en best in goede gezondheid verkeerde.

Lees ook  Als de jonge vrouw dit katje vindt, kan ze niet geloven wat ze ziet. Het zou eigenlijk helemaal niet kunnen leven

De vrouw vermoedde dat de hond een eigenaar had, dus postte ze de foto op de sociale media. Ze leerde dat de hond van eigenaar op eigenaar werd doorgegeven en uiteindelijk uit een auto gedumpt werd.

Maar dat zou niet opnieuw gebeuren – de vrouw adopteerde haar en doopte de hond Amy.

“Eerste wandeling door de achtertuin. Ze was zo opgewonden dat ze meteen begon te lopen en een omkeek om er zeker van te zijn dat ik er nog was. Ze bracht me zelfs takken die ze gevonden had en dan wilde ze terug naar binnen”, schreef de eigenaar van Amy op Imgur.

Met heel veel liefde en genoeg voedsel kwam Amy snel bij. Ook haar vacht is nu erg mooi en netjes. Vandaag is ze een gelukkige hond die eindelijk een eeuwige thuis heeft gevonden.

Wat een goed verhaal!

DEEL dit met elke hondenliefhebber die je kent!

De hond werd zo vreselijk mishandeld dat hij alle mensen wantrouwt. Als deze man wil helpen, is het eigenlijk al te laat.

Opa gaat paar dagen in de week naar afdeling voor prematuurtjes – wat hij daar doet zal je hart doen smelten