in

Doodzieke Ömer (11) heeft jullie hulp nodig! De tijd dringt!

Familie, vrienden en bekenden zijn een actie begonnen om doodzieke Ömer (11) uit Arnhem te helpen. Alleen een experimentele therapie in het Spaanse Pamplona kan misschien nog redding brengen voor de aan een zeldzame hersenstamtumor lijdende jongen.

Ömer Usta, leerling uit groep zeven van school De Werf in de wijk Presikhaaf, ligt op dit moment in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Volgens zijn vader is de kwaadaardige tumor die hem heeft getroffen zó zeldzaam dat genezing niet mogelijk is.

,,Zijn levensverwachting is negen tot twaalf maanden. Chemotherapie werkt niet. Met bestraling is alleen de groei van de tumor af te remmen.”

Laatste strohalm
De laatste strohalm biedt een medisch instituut dat is verbonden aan de Universiteit van Navarra, gevestigd in Pamplona. Daar zijn proeven gedaan waarbij een virus wordt ingebracht in het glioom – zoals de meest meest agressieve hersentumor bij kinderen heet – en daar niet alleen de strijd met de kankercellen aangaat, maar ook het immuunsysteem van het kind aan het werk zet.

Eerste Nederlandse patiënt
Volgens Usta hebben die proeven gewerkt bij dieren en is met deze methode inmiddels ook geëxperimenteerd bij een vijftal ernstig zieke patiëntjes. ,,Ömer is het eerste kind uit Nederland dat hiervoor naar Pamplona gaat. Het instituut draagt het grootste deel van de kosten van de medische behandeling.”

Garantie op succes is er niet, maar Usta – ook nog vader van een dochter van 16 en een zoon van 17 – en zijn echtgenote Serpil doen uiteraard alles om een uitweg voor hun jongste kind te vinden.

,,Hij is zo’n creatieve jongen, hij houdt van bedenken, bouwen en construeren, hij is sociaal, hij houdt van lekker eten. Hij is emotioneel, maar ook stoer. De diagnose is nog maar twee weken geleden gesteld. Dan stort je wereld in”, zegt Yildirim Usta.

Morele en financiële steun
In de strijd voor Ömer weet het gezin zich gesteund door familie, vrienden en bekenden. Niet alleen in moreel opzicht, ook in financiële zin. Een neef heeft een bankrekeningnummer geopend voor donaties – NL61INGB0756883423 ter attentie van Kaan Usta – en Nevin Dikici van Eigen Kr8, bureau voor maatschappelijke hulp coördineert een en ander. Meer informatie vind u hier.

,,Ömer moet zeker een half jaar om de drie weken naar Pamplona voor vervolgbehandeling en weer terug naar Utrecht voor radiotherapie’’, zegt Dikici. ,,De kosten die de familie kwijt is voor vervoer en verblijf worden niet vergoed.”

STEUN ÖMER IN ZIJN STRIJD. DONEER NU!
Om deze strijd aan te gaan heb ik uw hulp nodig! Laat deze financiële belemmeringen mij niet in de weg staan! Steun mij in mijn strijd tegen deze vervelende ziekte! Help mij dit te overwinnen! Ik reken op u! Liefs, Ömer.

Bowie de zwerfkat met zijn unieke uiterlijk steelt harten en verandert in internetsensatie

82-jarige man ver krachtte bijna dagelijks vrouw (54) met mentale beperking