in

Door DEZE make-upfouten lijk je een stúk ouder… Dit moet je vermijden!

Door een paar simpele aanpassingen zie je er veel frisser en jonger uit!
We hebben het allemaal wel eens gehoord en ook hebben we er allemaal een gruwelijke hekel aan: je komt ‘s ochtends op werk en het eerste dat je hoort is: “wat zie jij er moe uit!”

Mode & BeautyDoor DEZE make-upfouten lijk je een stúk ouder… Dit moet je vermijden!

Er is geen slechtere manier om je dag te beginnen, je hele humeur is meteen naar de filistijnen. Het liefst ga je stralend door het leven en wil je er niet uitzien alsof je al een week geen slaap hebt gehad.

Maar ook al slaap je prima, soms zie je eruit als een soort mummie. Heb je er wel eens bij nagedacht dat dit ook door je make-up kan komen? Er zijn een aantal beauty-gewoonten die ervoor zorgen dat je er doodmoe en 10 jaar ouder uitziet. Hieronder lees je ze:

Lees ook  Nog geen boetes boerkaverbod, wél meer agressie tegen moslima's

Je gebruikt geen dagcrème: Een droge huid ziet er vaal en moe uit. Als je de dag start met een goede, hydraterende dagcrème houd je je vochtbalans op peil en heb je een goede basis voor eventueel make-up.

Je vergeet foundation: Te veel, te weinig, de verkeerde kleur, of helemaal geen foundation. Het kan je allemaal veel ouder laten lijken dan je werkelijk bent. Vooral de verkeerde kleur is de boosdoener, test daarom altijd in het daglicht en kies een kleur die gelijk of net iets lichter is dan je huid. Géén tintje donkerder, dat ziet er onnatuurlijk en grauw uit.

Lees ook  Oud-docent: ‘Iedereen wist dat Nikkie thuis een jurk aantrok’

Je doet je blusher verkeerd op: Een rozige blush op de ronding van je wangen ziet er heel ouderwets en onnatuurlijk uit. Gebruik een beetje blush langs je jukbeenderen.

Je gebruikt donker potlood op je onderste wimperlijn: Hierdoor gaan je ogen optisch ontzettend ‘hangen’ en dit resulteert in een vermoeide uitstraling. Bovendien maakt het je ogen een stuk kleiner, gebruik het daarom het liefst alleen bij je bovenste wimperrand.

Je gebruikt alleen donkere lippenstiften: Hierdoor lijken je lippen dunner en het geeft je gezicht een erg strenge uitstraling. Kies in plaats voor een lichtere, frissere gloss.

Heb je last van benauwdheid? DIT drankje steekt daar gauw een stokje voor! Makkelijk te maken!

Heb je wel eens last van één van deze vier vage symptomen? DIT kan duiden op verstopte aderen!