in

Door deze slechte gewoontes blijven je wimpers kort

Lange, donkere en gezonde wimpers: die willen we allemaal. Helaas bestaan er een paar slechte en hardnekkige gewoontes waardoor ze niet de kans krijgen optimaal te groeien. Hoog tijd om daarmee te stoppen.

Met je wimpers is het eigenlijk net als met je haar: je moet er goed voor zorgen om de boel mooi en stralend te houden. Wat je in elk geval niet moet doen? We sommen het even voor je op.

Oude mascara dragen
Mascara’s zijn een walhalla voor bacteriën. In het kleine, donkere buisje kan van alles groeien, en dat wil je niet op je ogen hebben.

De bacteriën zijn slecht voor je wimpers en je hebt een grote(re) kans op ooginfecties. De houdbaarheidsdatum op mascara staat er niet voor niets: daarna kun je ’m echt niet meer gebruiken.

Lees ook  Hij hoort geluiden uit zijn auto komen – Wat hij dan ziet als hij de auto opendoet is ongelofelijk!

Schadelijke make-up remover gebruiken
“Als je een gevoelige huid hebt, is de huid rondom je ogen nog veel gevoeliger,” vertelt de Britse optometrist Francesca Marchetti.

“Vermijd ooglotion met veel parfum en het ingrediënt chlorhexidene of CHG. Dit kan voor irritatie en allergieën zorgen.”

Wanneer je je oogmake-up verwijdert, wrijf dan ook niet te hard met een wattenschijfje over je ogen. Hierdoor kunnen wimpers snel loslaten, en het duurt twee maanden voordat ze weer volledig zijn aangegroeid.

Make-up laten zitten
We weten het allemaal eigenlijk wel, maar toch vergeten we het soms. Terwijl je make-up niet weghalen voordat je naar bed gaat echt grote gevolgen kan hebben voor de gezondheid van je huid.

Lees ook  Lisa die haar twee zoons wilde vergiftigen moet de cel in

Als je poriën verstopt raken, kan dit tot infecties leiden. En die zorgen er, naast andere ellende, ook weer voor dat je wimpers uitvallen.

Als je te vaak je make-up laat zitten, kunnen de kleine haartjes rond je ogen zelfs permanent beschadigd raken.

Niet voor je wimpers zorgen
We zeiden het al. Wimpers hebben, net als je haar, verzorging nodig. Zoals je je kapsel hydrateert met conditioner, zou je ook je wimpers af en toe wat goede hydratie moeten gunnen om ze gezond en sterk te houden.

Er zijn veel producten bij de drogist te vinden die hierbij kunnen helpen, zoals een speciaal wimperserum.

Last van maag of darmen? Laat deze drankjes dan staan

Nederland in shock na nieuwe ‘kopschopvideo.’