in

Doventolk Irma Sluis ontbreekt donderdag bij persconferentie om deze reden

De geliefde doventolk Irma Sluis zal donderdagavond niet tolken bij de persconferentie over de coronamaatregelen. Het is niet bekend wie de persconferentie wel zal doventolken.

Irma Sluis werd landelijk bekend nadat ze tijdens persconferenties over de coronamaatregelen van begin tot eind naast premier Mark Rutte zat. Vooral haar vertolking van het woord ‘hamsteren’ viel op.

Irma zelf zat helemaal niet te wachten op alle aandacht, vertelde ze in mei aan BuzzE. “Ik heb daar nooit om gevraagd. Het was ook eigenlijk toeval dat ik op de persconferenties van Rutte ben gezet, dat was alleen omdat ik in Den Haag woon.”

Lees ook  Middagdutjes verhogen je hart- en hersengezondheid, vermindert stress en nog veel meer

Interesse in opleiding
Sinds Sluis vaker te zien is tijdens persconferenties, merkt de Hogeschool Utrecht dat er steeds meer interesse is voor de opleiding gebarentolk.

“Via de telefoon, mail en social mediakanalen krijgen we verschillende vragen binnen van zowel scholieren als volwassenen”, vertelde docent Jamie Knecht in mei aan Hart van Nederland.

Lees ook  Grote zorgen rond communicatienetwerk politie: ‘Er kunnen doden vallen’

De persconferentie van Hugo de Jonge en Mark Rutte wordt donderdag live om 19:00 uur uitgezonden op SBS6. Irma is dit keer afwezig vanwege persoonlijke omstandigheden.

Lange Frans: ‘Ik hoef geen chip, vaccin of biometrisch f**g paspoort’

Uniek: vermiste kat Merlijn na dertien jaar terug bij baasje Carla