in

Drama in Duitse dierentuin, 30 apen levend verbrand door brand in verblijf..

In de dierentuin van Krefeld, net over de grens ten oosten van Venlo, heeft een grote brand gewoed. Volgens de Zoo Krefeld zijn daarbij alle dieren in het apenverblijf omgekomen. Het naastgelegen gorillaverblijf bleef gespaard.

“Een ongelofelijk drama heeft ons kort na middernacht getroffen”, schrijft de dierentuin op Facebook. De politie meldt dat er minstens dertig dieren zijn omgekomen.

De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een wenslampion. Daarvan zijn er meerdere gevonden in het apenverblijf. Dit soort papieren lampions zijn sinds 2009 verboden vanwege brandgevaar, zegt correspondent Judith van de Hulsbeek.

Lees ook  Vrouw neergestoken voor haar huis, dader op de vlucht

Volgens de website verbleven in het Tropische Apenhuis behalve chimpansees, klauwaapjes en orang-oetangs ook vogels en knaagdieren. Het gebouw van 2000 vierkante meter is volgens de dierentuin “tot de grond toe afgebrand”.

De gorilla’s in het verblijf ernaast hebben geluk gehad. “Kidogo en zijn familie maken het goed”, schrijft de dierentuin. Mannetjesgorilla Kidogo leeft samen met zes andere.

Lees ook  Mensen vinden een straathond in een doornhaag. Maar als ze dichterbij komen, geloven ze hun ogen niet.

De dierentuin blijft vandaag gesloten vanwege de tragedie. Talloze mensen en organisaties hebben de zoo hulp aangeboden. De dierentuin laat weten daar dankbaar voor te zijn. “Maar begrijp alsjeblieft dat we nog in shock zijn en niet precies kunnen zeggen waar hulp nodig is.”

Heldenvader ontmoet zijn pasgeboren dochter slechts drie uur voordat hij sterft

Bejaarde man ernstig mishandeld na aanspreken jongens om vuurwerk