in

Drie doden in Spaans zwembad: badmuts van meisje (9) gevonden in afzuigsysteem

De politie in het Spaanse Fuengirola heeft de badmuts gevonden van het 9-jarige meisje dat daar gister overleed in een zwembad. Haar vader en broer werden ook dood aangetroffen.

De eerste voorzichtige conclusie van het onderzoek is dat de 52-jarige vader en 16-jarige broer het meisje achterna zouden zijn gesprongen toen zij in problemen kwam. Dat schrijven lokale media. Zij stierven vervolgens zelf ook.

Allen verdronken
De politie acht het mogelijk dat er iets aan de hand was met het afzuigsysteem van het zwembad, ook omdat de badmuts van het meisje daar werd gevonden. Ook lijkt het erop dat de drie allemaal zijn overleden aan verdrinking. Er werden in eerste instantie geen andere sporen gevonden.

Lees ook  Als je denkt dat je niet in een container kan wonen, kijk hier dan eens binnen

De kans dat de drie zouden zijn vergiftigd in het bad is klein. Een andere dochter van de familie lag namelijk eerder ook in het bad, maar had nergens last van. Zij was op tijd weer uit het water.

Zwembad weer open
Een fout in het afzuigsysteem kan dus de reden zijn geweest, al zijn er bij tests gisteren geen fouten gevonden. Het zwembad is daarom weer opengesteld.

Lees ook  P*dofielenhandboek: stichting Strijd tegen Misbruik doet aangifte bij Duitse justitie

De moeder van het gezin zat te bidden toen haar drie familieleden werden gereanimeerd. Ze deed dat volgens een ooggetuige terwijl ze haar geliefden aanraakte. “Ze was kalm en ging nog door met bidden toen de hulpdiensten al gestopt waren met reanimeren.”

Verpleger vermoordt zijn vrouw met oogdruppeltjes.

Sandy (40) overleeft buiteling door aquaplaning niet: “Je was zo’n goede vader voor je kinderen”