in

Drie kinderen verweesd nadat ze beide ouders verliezen aan corona

Drie kinderen uit de Amerikaanse staat Michigan werden wees nadat ze hun beide ouders verloren aan het coronavirus.

Nameer en Nada Ayram kwamen acht jaar geleden in Amerika aan als vluchtelingen uit Irak. Binnen enkele weken na elkaar overleed het koppel aan corona.

De plaatselijke gemeenschap en de school waar de vader werkte, schaart zich nu achter de kinderen.

Het ging zo snel
Renee Yaldo van een lokale liefdadigheidsinstelling vertelde: “Het ging allemaal heel snel, we beseften dat ze heel veel hulp nodig gaan hebben.”

De liefdadigheidsinstelling ontfermt zich over de kinderen Nash (20), Nadeen (18) en Nanssy (13) sinds maart nadat hun ouders op de afdeling intensieve zorgen werden opgenomen. Ze lagen aan beademingsmachines in twee verschillende ziekenhuizen.

Lees ook  Waarom hier al vier jaar lang duizenden nieuwe BMW’s en Mini's staan weg te roesten

Yaldo legde uit: “De twee oudste kinderen hadden het ook en behandelden zichzelf thuis, terwijl hun ouders in het ziekenhuis lagen.”

Intens verdriet
Helaas bezweken beide ouders aan het virus. Mama Nada (46) overleed op 21 april, terwijl papa Nameer deze week overleed.

“De ouders waren oké en gezond, maar ze voelden zich gewoon niet lekker. En dan te bedenken dat het de laatste keer is dat je je ouders zult zien, is verschrikkelijk”, vertelde Yaldo.

Ze vervolgde: “Mama was huisvrouw, papa bracht al het geld binnen. Hij zorgde goed voor de familie, de kinderen werden behandeld als kleine prinsjes.

Lees ook  André Hazes verklaart Monique eeuwige trouw.

Mama waste en kookte voor hen, bracht hen naar school en regelde zowat alles. Dus nu moeten de kinderen leren om op eigen benen te staan.”

Er werd een GoFundMe-pagina opgericht om de ouders te helpen terwijl ze herstelden. Maar dat is nu veranderd in een fonds om de kinderen te helpen op alle mogelijke manieren. Ondertussen staat de teller op meer dan 150.000 euro.

We kunnen ons de pijn van het verlies van twee ouders op zo korte tijd gewoon niet voorstellen. Onze gedachten zijn bij de kinderen.

Politie vindt koppel doorzeefd met kogels op oevers van visvijver, speurders staan voor groot mysterie

Jutta Leerdam post pikante foto