in

Drie maanden oude baby blijft achter in snikhete auto – politie slaat ruit kapot

Het Zweedse Aftonbladet bericht over een incident waarbij een drie maanden oude baby per ongeluk in een hete auto werd achtergelaten.

De moeder wist de deuren niet meer te ontgrendelen. De politie werd gealarmeerd en wist een ruit kapot te slaan.

Elke zomer worden mensen gewaarschuwd om GEEN dieren of kinderen achter te laten in hete auto’s.

En toch is het elk jaar weer raak. Jaar in jaar uit zijn er nog steeds mensen die hiervan het gevaar niet lijken te begrijpen.

In het ergste geval kan het de dood betekenen, om in een snikhete auto achter te worden gelaten. Ook al is dit maar kort.

Lees ook  ‘Sylvana Simons financieel aan de grond’

Dit incident vond zich plaatst in het Zweedse Arvika, waar een moeder per ongeluk haar drie maanden oude baby in een auto opsloot.

Het was een hele warme en zonnige dag. De moeder slaagde er niet in om in de auto te komen en waarschuwde daarom de politie.

De politie arriveerde ter plaatse en sloeg een autoruit in om de baby te redden.

“Wij zijn ter plaatse gekomen en hebben een ruit ingeslagen en de baby uit de auto gehaald. We hebben voor de veiligheid een ambulance opgeroepen, maar we waren er snel,” verklaarde Christina Hallin, perswoordvoerder van de politieregio Bergslagen, tegen Aftonbladet.

Lees ook  Dierenarts Opereerde puppy’s om drugs in hun buik te smokkelen

In dit geval was er sprake van een ongeluk en was het niet iemand die ‘eventjes’ iets moest doen.

Gelukkig was de politie er op tijd bij, anders had het slechter kunnen aflopen. Ook al komt de herfst eraan, auto’s in de zon blijven heel erg heet. Dit mogen we niet vergeten!

86-jarige is alleen wanneer hij hartaanval krijgt en niet meer kan bewegen – denkt dat hij zal sterven tot hond heldendaad doet

10-jarige hond wordt in de steek gelaten met wreed briefje wat vrijwilligers van dierenasiel woedend maakt