in

Droevig ziek hond wordt door harteloze eigenaren gedumpt op straat

Phoenix werd op straat gevonden, waar hij door zijn voormalige eigenaren was gedumpt. Gelukkig werd hij gered door een dierenopvang die nu heel goed voor hem zorgt, totdat hij zijn gouden mandje heeft gevonden.

Het kan nog zoveel gezegd worden: “beoordeel iemand niet op haar / zijn uiterlijk”, toch zal dit altijd voorkomen. Niet alleen mensen hebben hiermee te maken, maar ook dieren.

Helaas heeft de ‘schoonheid’ van een dier grote invloed op het wel of niet leiden van een goed leven.

Phoenix werd geboren met Systemische lupus erythematodes (SLE), een auto-immuunziekte, die ervoor zorgt dat het immuunsysteem het lichaam aanvalt, bericht Metro.

LEES OOK!
Moedige viervoeter offert zijn leven op om gezin tegen giftige slang te beschermen

De hond werd zielsalleen op straat gevonden in de Amerikaanse staat Oklahoma. Er wordt aangenomen dat Phoenix door zijn eigenaren is gedumpt, hoogstwaarschijnlijk vanwege zijn ziekte.

Waarom deze harteloze mensen hem hebben gedumpt, valt niet te begrijpen, met zoveel dierenopvangen in de buurt…

Phoenix was ernstig ziek toen hij werd gevonden. Zonder medicijnen en bescherming tegen de zon zorgt zijn eigen immuunsysteem voor veel pijn.

LEES OOK!
Kattenruzie loopt hoog op in Nuenen: straatkat beschoten en kogeltje kan niet worden verwijderd

Gelukkig werd Phoenix gevonden door echte dierenvrienden die hem naar een dierenarts brachten en vervolgens naar een dierenopvang.

Nu heeft Phoenix de juiste medicatie en verzorging gekregen. Iedere dag voelt hij zich iets beter. Het zal niet te lang duren of hij is klaar om zijn gouden mandje te vinden!

Helaas is Phoenix niet de enige hond die een zwaar leven had. Als u overweegt een hond te nemen, bezoek dan een dierenasiel bij u in de buurt om uw toekomstige beste vriend, jong, ziek of oud, te ontmoeten!

Mishandelde hond wordt met wonden over haar heel lichaam gevonden

“Gisteravond hield ik mijn telefoon vast, zodat een vrouw haar man kon spreken terwijl hij overleed aan corona”