in

Droomvakantie van 11.000 euro in viersterrenhotel op Cuba blijkt nachtmerrie: “Ik barstte in tranen uit”

Gayle met haar man Steve. Ook haar twee dochters, haar zoon en zijn vriendin waren erbij.
RV Gayle met haar man Steve. Ook haar twee dochters, haar zoon en zijn vriendin waren erbij.
Een vrouw die haar 50ste verjaardag met familie in schoonheid wilde vieren op Cuba, is van een kale reis teruggekeerd. Ze betaalde 11.000 euro voor een verblijf in een viersterrenhotel. Ter plaatse werd haar droom aan diggelen geslagen. “Het was verschrikkelijk”, zegt ze.

Gayle Evans uit het Engelse Birmingham trok naar Cuba met het hele gezin. “De kinderen worden groot. Het was de laatste kans om ze allemaal samen mee te krijgen.” Dus boekte ze voor 11.000 euro (10.000 Britse Pond) een vakantie. Haar echtgenoot Steve, twee dochters Ayla (19) en Gabby (12), en zoon Jaz (23) met zijn vriendin Laura (23) mochten mee. De eerste vakantie met de hele familie in het buitenland.

“Wekenlang droomden we van idyllische stranden, prachtige zwembaden en lekkere cocktails.” Zoals beloofd in de brochure. Hotel ‘Brisas del Caribe’ werd er omschreven als een luxueuze uitvalsbasis in de populaire badplaats Varadero.

Lees ook  Bikini-dames willen varen onder lage brug, ‘no bueno’

Na een lange en uitputtende reis kwam het gezin op hun bestemming aan. “Het hotel was compleet in verval”, zegt Gayle. “Ik barstte in tranen uit. Ik kon echt niet geloven hoe erg het was.” In hun kamer lagen elektriciteitsdraden open en bloot. Vuile handdoeken van de vorige gasten slingerden nog rond. Alles in het hotel was aan het afbrokkelen.”

“Degoutant”
“Op het zwembad dobberde een groenachtig schuim en eromheen stonden vernielde strandbedden. De toiletten aan het zwembad waren smerig.”

En net toen ze dachten dat het niet meer erger kon, kreeg de hele familie te kampen met maagproblemen.

Al op de eerste dag van hun verblijf, vorige zomer, stapte Gayle met een bundel klachten naar reisagentschap ‘The Holiday Place’. Ze wilde van hotel veranderen, maar dat lukte niet. “Elders zou het niet beter zijn”, klonk het.

Lees ook  Donny Roelvink heeft een bizarre transformatie ondergaan, dit is hoe hij er nu uitziet:

Hoewel haar vakantie vorige zomer plaatsvond, kreeg ze pas recent een commerciële geste aangeboden: een voucher van 110 euro voor een volgende vakantie bij hetzelfde reisagentschap. “Degoutant”, zegt Gayle. Daarop plaatste ze haar verhaal op sociale media.

Het reisagentschap zegt dat het de klachten onderzocht heeft, maar dat het omwille van de GDPR-wetgeving geen verdere uitspraken wil doen over de zaak. Gayle Evans zegt nog dat de stranden inderdaad prachtig waren, maar dat de kwaliteit van hotel mijlenver onder de verwachtingen bleef.

Tripadvisor
Op Tripadvisor krijgt het hotel op basis van 4.412 beoordelingen een score van 3,5/5. Er zitten ook 1.125 Nederlandstalige beoordelingen bij. Blijkbaar heeft het hotel zowel gerenoveerde kamers als verouderde kamers. Enkele commentaren zijn verre van lovend. “Ontzettend slecht hotel. Vieze kamers. Schimmel in de douche”, zegt iemand. Over het personeel lijkt men wel tevreden. “Deze zijn super vriendelijk”, klinkt het. En, “ter compensatie (voor de kamer) kregen wij een fles rum.”

Man geeft vrouw 2e org*sme. Daarna kreeg ze vreselijke hoofdpijn en belandde ze met spoed in het ziekenhuis.

De nieuwe Jan Smit: 10-jarige Pietje zingt een aardig moppie