in

’Dubbel eigen risico betalen door coronacrisis’

Voor sommige patiënten pakt de coronacrisis ook financieel extra zuur uit. Als de behandeling is uitgesteld, kan het zijn dat daardoor twee keer het eigen risico van minimaal €385 moet worden betaald.

Dat blijkt uit navraag bij het ministerie van Volksgezondheid door BNR.  Voor honderdduizenden patiënten is hun behandeling de afgelopen weken uitgesteld. Voor een deel betekent dat een financiële strop.

Lees ook  Is jouw materiaal te klein, te groot, te dik, te dun…? Dat ontdek je hier!

Behandeltraject
Dat heeft te maken met de manier waarop ziekenhuizen de zorgkosten registeren. Ziekenhuizen noteren de eerste keer dat een patiënt naar het ziekenhuis gaat, bijvoorbeeld het eerste gesprek met de arts. Dat is de start van een behandeltraject.

Zo’n traject duurt maximaal 120 dagen. Bij een behandeling die in 2019 start, worden alle kosten binnen deze periode verrekend met het eigen risico van dat jaar. Dus ook als een deel van de behandeling in 2020 plaatsvindt.

Lees ook  Zwemleraar verdacht van ontucht, schok groot bij Arnhemse zwemvereniging

Maar omdat veel behandelingen zijn uitgesteld vallen ze nu buiten deze periode van 120 dagen. En daardoor moeten patiënten twee keer hun eigen risico aanspreken.

’Corona dol op kale man met baard’

Agent neergestoken door ’verwarde Pool’ in Brabants dorpje