in

Duim van vrouw moet geamputeerd worden nadat ze zeldzame kanker krijgt omwille van nagelbijten.

De duim van een vrouw moest geamputeerd worden nadat ze een zeldzame kanker kreeg die veroorzaakt werd door nagelbijten. De 22-jarige Courtney Whithorn zei dat ze vier jaar geleden zoveel op haar nagel had gebeten dat het zich ontwikkelde tot melanoom. Courtney, die in Australië woont, zei dat ze op haar nagels begon te bijten nadat ze op school gepest werd. Die ene dag beet ze echter haar hele nagel af.

De nagel werd zwart, maar Courtney zegt dat ze te beschaamd was om het aan vrienden en familie te laten zien.

Uiteindelijk ging ze naar de dokter, die haar het schokkende nieuws meedeelde dat ze kanker had en dat ze een operatie moest ondergaan. Ondanks verschillende pogingen om de duim te redden, moest het vorige week geamputeerd worden.

Lees ook  Dit meisje trouwde een jaar geleden met de liefde van haar leven. Maar toen de artsen haar verboden om kinderen te krijgen, gebeurde er iets ongelofelijk.

Courtney zei: “Toen ik ontdekte dat het nagelbijten de oorzaak van de kanker was, was ik verwoest. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik heb dit mezelf aangedaan.’ Ik kon het gewoon niet geloven. Als je erover nadenkt hoeveel kinderen nagelbijten, is het gestoord dat het zover kan komen.”

Eenmaal de nagelbedding verwijderd was, onderging ze tests waaruit bleek dat er geen kankercellen meer waren. Maar daarmee was het nog niet afgelopen, want vervolgens kreeg Courtney te horen dat de gebruikelijke procedure voor dat soort kankers amputatie is.

Ze zei: “De plastisch chirurg stuurde me een berichtje met de melding dat het protocol voor deze melanoom de amputatie is omdat het zo zeldzaam is.”

Lees ook  Foto: Grote zorgen om Angelina Jolie die ineens extreem mager is

“Er werden ook twee lymfknopen genomen om te testen of de kanker al of niet uitgezaaid was. De pigmentatie in mijn duim had zich uitgezaaid en was erg donker, maar de kwaadaardige cellen hadden zich niet verspreidt.”

“Ik was niet bang van de operatie – eerder nerveus omdat ik geen grote fan ben van nagels en dat soort dingen.”

Nu moet ze de resultaten van haar recentste operatie afwachten, en als ze helemaal kankervrij is, zal ze nog vijf jaar lang gemonitord worden, inclusief regelmatige bloedonderzoeken en scans.

Bejaarde vrouw ligt weken dood in haar woning, omdat familie nooit op bezoekt komt!

Kat ziet video van baasje dat jaren geleden overleed en de emoties worden hem teveel.