in

Rechtbank oordeelt dat “een kater hebben” officieel ziek zijn betekent

Je ziek melden op het werk, omdat je een gigantische kater hebt: iedereen heeft er wel al eens over getwijfeld. Maar een rechter in Duitsland ging nog een stapje verder.

Hij besliste namelijk dat ook tijdelijke ongemakken, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid ook als “ziekte” bestempeld kunnen worden.

De uitspraak kwam nadat de fabrikant van een anti-kater drankje voor de rechter werd gesleept in Frankfurt, nadat het bedrijf ervan werd beschuldigd illegale gezondheidsclaims te hebben gemaakt over de shots en drankpoeders in het assortiment.

Lees ook  Hij legt 4 plakjes tomaat in een pot met grond. Dit lijkt vreemd, maar 10 dagen later? Wow!

De rechtbank definieerde ziekte als ‘een kleine of tijdelijke verstoringen van de normale toestand of normale activiteit van het lichaam’, en zei dat bedrijven die voedsel en drankproducten verkopen ze niet op de markt mogen brengen als remedies voor kater-gerelateerde symptomen zoals vermoeidheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Maar goed, al dat technisch gelul is onnodig in dit geval. Het belangrijkste is dat je gewoon ziek bent als je een kater hebt en jij je gerust ziek mag kunnen melden op het werk daardoor. Het is dan niet de bedoeling dat je hier misbruik van gaat maken natuurlijk. Drink met mate….

Lees ook  Afgekickte Gordon traint als een beest en de kilo’s vliegen eraf.

Laat maar aan je baas weten dus.

Tot december in lockdown? Het RIVM sluit het niet uit

Vrouw die baby uit baarmoeder slachtoffer sneed krijgt doodstraf