in

‘Dunste hond ooit’ at glas en batterijen nadat men hem gewoon liet verhongeren.

Waarschuwing: Deze bijdrage bevat beeldmateriaal dat niet geschikt is voor gevoelige lezers. Het verhaal van deze hond moet echter gebracht worden om een stem te geven aan onschuldige wezens die niet voor zichzelf kunnen opkomen.

Een uitgehongerde en achtergelaten hond, die gevonden werd in zijn eigen urine, begon stukjes glas en oude batterijen te eten.

De dierenartsen doopten hem Eric. De hond was zo mager dat je zijn ribben kon tellen en hij kon niet opstaan op zijn hoofd optillen. Toen hij gered werd, was hij zo zwak dat hij neerviel en moest in thermische dekens gewikkeld worden om hem warm te houden.

Lees ook  Hond sterft na dagelijkse wandeling, nu waarschuwen dierenartsen over signalen van zonnesteek

‘Dunste hond ooit’
Hartverscheurende foto’s tonen dat zijn nagels zo lang gegroeid waren dat ze begonnen te krullen. De rashond werd eerder deze maand door een alerte burger aangetroffen in de tuin van een lege sociale woning in Lancashire.

Inspecteur van de dierenbescherming Nina Small zei: “Naast het feit dat hij de dunste hond was die ik ooit gezien heb, waren zijn nagels overgroeid en zat hij helemaal onder de urine. In zijn uitwerpselen zaten stukjes glas en stukjes batterij.”

Weg naar herstel
Gelukkig krijgt Eric nu rond-de-klok verzorging en het lijkt erop dat hij volledig zal herstellen. Althans toch fysiek. Ondertussen wordt er ook een onderzoek gevoerd naar de eigenaars van de hond.

Lees ook  Onbekende dumpt geitje met vastgebonden pootjes in het gras.

Hij lag een week in het ziekenhuis en is al een kilogram bijgekomen.

Nu kan hij rechtstaan, enkele stapjes nemen en verblijft momenteel in een pleeggezin, waar hij alle liefde en affectie krijgt die hij verdient.

Helaas had hij geen microchip, wat in Engeland nochtans verplicht is sinds 2016.

DEEL dit bericht met je vrienden als ook jij hoopt dat de daders snel gevonden worden en hun straf niet zullen ontlopen.

Opnieuw een heftige klap voor Rossana Kluivert

Op deze schokkende manier ontdekte Silvia van Barneveld overspel.