in

Dus DIT doet kauwgom met je lichaam! Dit wisten wij nog niet!

Het lijkt heel onschuldig; een stukje kauwgom waar je een tijdje op kauwt en dan uitspuugt. Het bevat bijna geen calorieën en je slikt het niet eens door! Maar wist je wel dat kauwgom heel erg slecht voor je lichaam is?

Kauwgom wordt door heel veel mensen regelmatig gegeten omdat we denken dat het onze adem frisser laat ruiken en het ons behoed voor snaai momenten. Als het aan veel diëtisten ligt wordt kauwgom verbannen uit de supermarkten want het heeft wel heel veel nadelen voor je lichaam en je gezondheid. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben het volgende over kauwgom ontdekt!

Lees ook  Verpleegster weet niet dat familie haar ziet, maar als mama wat beter kijkt kan ze niet langer zwijgen.

Kauwgom bevordert de vetopslag. Wat? Ja, de kunstmatige toevoegingen in kauwgom (zoals zoetstoffen) zijn een bedreiging voor de gezondheid. Niet alleen worden ze in verband gebracht met kanker, hart- vaatziekten en onvruchtbaarheid, ook verstoren de kunstmatige suikers de stofwisselingen en bevorderen ze vetopslag.

Van kauwgom kunnen je darmen ook erg in de war raken: door constant ergens op te kauwen slik je ongemerkt veel meer lucht in dan normaal. Niet prettig, want dit resulteert vaak in een opgeblazen gevoel en winderigheid. Ook grijp je juist eerder naar snacks als je kauwgom hebt gegeten omdat je van kauwgom kauwen vaak honger krijgt.

Lees ook  Demonstratie in Den Haag tegen coronabeperkingen verboden

Helemaal niet zo goed dus, dat kleine witte stukje gom!

Deze tips maken je leven met een kinderwagen stukken gemakkelijker, echt slim bedacht!

PAS OP: test haarverf altijd voor gebruik, want anders kan dit jou ook overkomen!