in

Dylan (21) steelt een Audi en poseert uren later ermee op Facebook

Een piepjonge autodief riskeert een jarenlange celstraf voor zijn aandeel in een reeks autodiefstallen in de brede omgeving van het Belgische Luik.

Ontkennen ging moeilijk: Dylan (nu 21) stal een Audi RS3 en poseerde er nog dezelfde dag mee op Facebook. De bende sloeg sinds 2017 minstens 45 keer toe, zo schrijven de Sudpresse-kranten.

De Luikenaar vervoegde de criminelen na zijn vrijlating uit de gevangenis in juni vorig jaar. Hij bekende zeven tot acht auto’s te hebben gestolen en riskeert door een waslijst van eerdere feiten – waaronder gewapende overval – nu een celstraf van tien jaar.

Lees ook  Hete foto’s, zo ziet Estelle Bergkamp eruit; de nieuwe vlam van Donny van de Beek

De bende stal onder meer een Porsche Cayenne, een Mercedes AMG en een BMW X4. Dylan bracht gestolen voertuigen naar Duitsland waar ze een vals kenteken kregen en werden doorverkocht. Per rit kreeg hij hier tussen de 1.000 en 1.300 euro voor.

Het triestige hoogtepunt vonden de speurders op de Facebook van Dylan. Hij poseerde luttele uren na de diefstal voor de gestolen Audi RS3 (nieuwprijs schommelt rond de 60.000 euro, red.) en toonde daarbij een stapel bankbiljetten. Twee andere verdachten riskeren celstraffen van vier tot acht jaar.

Lees ook  Noodkreet bewoonster zorgcentrum Riederborgh: ‘Je wordt hier helemaal gesloopt’

Martijn Krabbé zet André Hazes voor schut met grap over andere liefde

Vader draagt pyjama en masker van gezicht van zijn vrouw om zijn kinderen in slaap te kunnen krijgen