in

Echtpaar maakte 4,5 miljoen euro buit door parkeermeters te beroven en leidde een luxe leven

In België is een echtpaar gearresteerd en binnenkort zal het proces verder gaan, waarbij ze zijn beschuldigd van diefstal, vervalsing en het witwassen van geld. De reden? Ze stolen voor ongeveer 4,5 miljoen euro uit parkeermeters!

Als je dat leest, zou je denken dat iemand de parkeermeters uit elkaar haalt om zo de munten eruit te halen. Maar, de truc van de 52-jarige Patrick R. en zijn vrouw Els H. was veel geraffineerder.

De man was directeur van het parkeerbeheerbedrijf Apcoa, berichten Metrotime en 7sur7.

Om geld van parkeermeters te kunnen stelen, had hij ‘wekelijkse controles’ ingesteld op tientallen parkeermeters in Antwerpen. Tijdens deze ‘controles’ leegde hij de geldlades van de parkeermeters.

Lees ook  Yousha (23) werd belaagd door naaktloper: 'Ik trek me alleen maar af'

In totaal werd, van 2006 tot 2016, maar liefst 19,5 ton munten achterover gedrukt, met een waarde van meer dan 4,5 miljoen euro!

Astronomische bedragen waardoor Patrick R. en zijn vrouw een luxe leventje leiden met uitgaven die opliepen tot 35.000 euro per maand. Terwijl het koppel niet meer dan 4000 euro per maand verdiende.

Het echtpaar bezat een mooi huis, een appartement in de stad Knokke, vier auto’s (waaronder een Maserati), bezochten de beste restaurants, maakte regelmatig reisjes en hadden nog vele andere uitgaven.

Uiteindelijk kwam in 2016 de aap uit de mouw en werd er een onderzoek ingesteld. Tijdens zijn proces zei Patrick R. dat hij in een “fantasiewereld” leefde, “Ik gaf toen 500 euro per dag uit. Nu leef ik van 12 euro en eet ik boterhammen met choco.”

Lees ook  Lieke van Lexmond in het oog van de storm nadat ze déze vakantiefoto deelde.

Zijn inmiddels ex-vrouw geeft aan onschuldig te zijn en dat ze van niets af wist, ook al had ze 6 creditcards en gaf ze met gemak honderden euro’s per dag uit, aldus pzc.

“Ik heb nooit anders geweten dan dat hij goed verdiende. Toen wij elkaar leerden kennen eind 2005 huurde hij meteen de ‘penthouse’ van het Hilton-hotel in Antwerpen. Hij kreeg geregeld bonussen, zei hij.”

De openbare aanklager vorderde 18 maanden gevangenisstraf tegen de vrouw en 5 jaar gevangenisstraf voor Patrick R.

Smoorverliefde puber opgepakt door politie

Geraldine Kemper had ze er weer losjes bij hangen deze winter