in

Echtpaar noemt hun pasgeboren tweeling Covid en Corona

Een koppel in de Indiase staat Chhattisgarh heeft hun pasgeboren tweeling Corona en Covid genoemd.

De tweeling, een jongetje en een meisje, zagen het levenslicht tijdens de drie weken durende lockdown in India, welke op 24 maart van kracht ging.

“De bevalling vond plaats nadat we met verschillende moeilijkheden te maken kregen, dus mijn man en ik wilden de dag gedenkwaardig maken,” vertelde Preeti Verma, de 27-jarige moeder van de tweeling aan Press Trust of India.

Het koppel liet weten dat de namen ze zouden herinneren aan de ontberingen die ze tijdens de lockdown moesten ondergaan, voordat de bevalling plaatsvond.

Lees ook  Escha Tanihatu van Veronica Inside laat hier niets aan de verbeelding over!

De lockdown in India heeft ingrijpende gevolgen. Het openbare vervoer werd stilgelegd en meer dan 1,3 miljard inwoners zijn in quarantaine.

Op het moment van schrijven heeft het land 3588 vastgestelde besmettingen en 99 coronadoden, volgens worldometer.

In vergelijking met landen die zwaarder zijn getroffen is dit relatief weinig, maar gezondheidsexperts geven aan dat er binnen een aantal weken een grote piek kan volgen, aldus Today.

Lees ook  Arrogante advocaat op vliegtuig valt moeder die wil slapen lastig. Haar briljante wraak deed me hardop lachen.

De moeder en kinderen zijn inmiddels thuis en maken het goed.

“Het virus is inderdaad gevaarlijk en levensbedreigend, maar de uitbraak heeft mensen attent gemaakt op sanitatie, hygiëne en heeft andere goede gewoontes ingeprent. Derhalve, dachten we aan deze namen,” legde de moeder uit aan Press Trust of India.

Echter, het koppel houdt wel een slag om de arm. Ze geven aan dat ze in de toekomst de namen van hun kinderen wellicht kunnen veranderen.

Vader en zoon krijgen klappen van verwarde man (34) die hun woning binnendringt

Zorgmedewerkers laten zien wat ze doormaken – uitgeput en handen geteisterd door hydroalcoholische gel