in

5-jarig meisje halverwege het jaar van school verbannen omdat ze kinderdiabetes had

Omgaan met bepaalde gezondheidsproblemen is een moeilijke ervaring voor elk individu, vooral voor een kind, dat zichzelf op deze manier van de vreugde en zorgeloze jeugd ziet beroofd. Wanneer aan dit alles ook discriminatie en buitensluiting wordt toegevoegd, juist vanwege die handicap of beperking, wordt de last echt ondragelijk. De hoofdpersoon en het slachtoffer van de zojuist beschreven omstandigheid is de kleine Kiley Eliason. We willen je haar verhaal vertellen.

In maart 2019 werd het meisje vanwege gezondheidsproblemen van de New Life Academy, de school waar ze sinds 2016 was ingeschreven, gestuurd. Kiley, die toen 5 jaar oud was, heeft kinderdiabetes type 1 en is gedwongen een insulinepomp te gebruiken om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

De insulinepomp moet elke 72 uur worden opgeladen om te voorkomen dat ze een hypoglycemische of hyperglycemische crisis krijgt, wat erg gevaarlijk kan zijn. Met de verergering van haar situatie meldde het instituut, die haar slechts een paar jaar eerder had ingeschreven, plotseling de beslissing om Kiley over te plaatsen, omdat de structuur niet langer in staat was de verantwoordelijkheid voor het beheer van de pathologie op zich te nemen.

Lees ook  Gea (47) overleed bij gezinsdrama, dochter roept op herinneringen aan 'mama' met de familie te delen

De smeekbede van de moeder, Emma Garvey, om haar dochter ten minste het schooljaar te laten afmaken, bleek nutteloos. Het nieuws was een klap voor het hele gezin en vooral voor het meisje. De ziekte had haar eerst van haar gezondheid beroofd en nam nu ook haar omgeving, haar leraren en haar vriendjes weg.

Aanvankelijk leek haar wereld in te storten, maar toen slaagden Kiley’s ouders erin om een ​​openbare school te vinden die bereid was de deuren te openen en voor het kind te zorgen. Midden in het schooljaar opnieuw beginnen op een nieuwe plek was een echte uitdaging, maar het meisje is erin geslaagd om met de situatie om te gaan. Op haar oude school ging het niet goed met het meisje, maar op deze nieuwe school is ze een van de beste leerlingen, en ook haar humeur is verbeterd.

Lees ook  Als haar zoon geboren werd, noemden de mensen hem een “monster.” Maar wat ze een jaar later schrijft, doet iedereens’ mond openvallen.

De moeder van het kleine meisje deelde het verhaal op sociale media en verklaarde dat het onderwijzend personeel van de New Life Academy niet verantwoordelijkheid is ​​wat betreft de gebeurtenis, en benadrukte de kwaliteit van het tot dan toe verrichte werk. Haar oproep is gericht tot instellingen en gewone mensen, om het publiek bewust te maken van het onderwerp diversiteit en erbij horen. De hoop is dat empathie en solidariteit meer zullen worden toegepast in dit soort contexten, waardoor alle kinderen, ook de minder bedeelden, dezelfde identieke mogelijkheden om op te groeien krijgen.

Wauw, Monica Geuze showt haar figuur een jaar na de bevalling

Ze besluit een nier aan haar ex-man te doneren omdat ze niet wil dat haar dochters hun vader verliezen