in ,

Een buur ziet deze hondenfoto en ontdekt iets wat hem alarmeert. Hij belt onmiddellijk de politie.

De jonge muzikant Dan Tillery uit de stad Watership in de Amerikaanse staat Michigan is dolblij als hij op een dag zijn hond Diggy uit het asiel mee naar huis mag nemen. Trots post hij op Facebook een foto van hem met zijn nieuwe beste vriend. Hij weet niet welke nachtmerrie hij daarmee ontketent.

Kort daarop stond de politie aan zijn deur. Want een andere Facebookgebruiker had de foto ook gezien en Dan aangegeven. De reden: het houden van pitbulls is in Michigan verboden. Omdat Diggy inderdaad een pitbull lijkt te zijn, moet de “gevaarlijke” hond weg.

Lees ook  Een vrouw leegt haar portemonnee in de beker van een bedelaar. Thuis gekomen krijgt ze het opeens kokend heet.

De politie is meedogenloos en neemt Diggy mee. Dan is aan de grond gericht. Maar dan begint hij de zaak te onderzoeken en ontdekt hij een belangrijk “detail”: Diggy is helemaal geen pitbull, maar een Amerikaanse buldog. Stralend van vreugde gaat hij naar de politie om dit nieuws te melden. Maar daar wacht hem een tweede teleurstelling: de politie geeft hem gelijk, maar in de staat Michigan bestaat een wet dat de politie zelf mag bepalen wanneer een hond al of niet een pitbull is.

Lees ook  Mama ziet een vuilniszak op straat “wandelen”. Dan scheurt ze hem open en vindt een heel levendige hond.

Dan begint een lange bureaucratische weg van procedures en bezwaren. Ondertussen probeert Dan zich recht te houden aan de mooie herinneringen.

Op het einde volgt er toch goed nieuws: Dan krijgt Diggy eindelijk terug. Hij is sprakeloos van vreugde! Dat ook Diggy blij is zien we meteen aan de vreugdevolle taferelen wanneer de hond terug met zijn baasje herenigd wordt.

Gelukkig geschiedde toch nog gerechtigheid. Hopelijk maken de volgende jaren de korte afwezigheid helemaal goed!

DEEL dit opmerkelijke bericht met je vrienden!

Men zou de hond laten inslapen. Maar toen hij zijn baasje zag, brak hij de tralies van zijn kooi bijna af.

Haar vriend schenkt haar een handtas. Als ze zes weken later vergaat van de pijn, ontdekken de artsen iets vreselijk.