in

Een hond verliezen kan je hart breken en voelt alsof je een geliefde verliest

Alle hondenbaasjes weten wel dat het hebben van een viervoeter de beste vriend van de mens kan zijn.

Wanneer je verdrietig, emotioneel of gelukkig bent, staat jouw hond altijd voor je klaar om je zijn glimlach en liefde te schenken.

Hij wacht altijd met smart op je thuiskomst en verwelkomt je met zijn eeuwige vreugde. Als het aan je hond ligt, zou hij je nooit verlaten omdat je in het centrum van zijn hart zit.

Iedereen die een hond heeft zal deze liefde die ook wederzijds is herkennen. Daarom kan het verliezen van een hond net zo pijnlijk zijn als het verliezen van een geliefde.

Tussen een hond en zijn baasje kan een relatie ontstaan die vergelijkbaar is met een menselijke relatie.

De wetenschap heeft al eerder aangetoond wanneer wij onszelf aan een hond binden, het brein op dezelfde manier werkt alsof we een relatie zouden hebben met een persoon.

Lees ook  Simon reageert sceptisch als hij hoort wat 18-jarige wil zingen – meisje blaast iedereen omver.

Ondanks dat we ons hart niet kunnen luchten of samen een drankje drinken met onze hond, is hij er altijd wanneer we hem nodig hebben.

Hij is er om samen avonturen te beleven en vrije tijd in vreugde en met plezier in te vullen. De hond wordt een belangrijk en onmisbaar onderdeel van het gezin. Hij is onze metgezel, trouwe geliefde en altijd aanwezig tegen eenzaamheid.

Helaas kunnen we er niet omheen dat je geliefde viervoeter op een moment komt te overlijden. Ineens is die dagelijkse routine weg, geen hond die met smart wacht op thuiskomst…

Deze leegte kan voor sommigen heel zwaar zijn om te verdragen en waar voorheen jouw hond altijd klaar stond om troost, geluk, gezelschap en altijd positieve aanwezigheid, is dat begrijpelijk.

daarnaast kan er een logisch gevoel van schuld optreden. Jij hebt jaren lang voor het lieve dier gezorgd en zijn dood kan je op de een of ander manier een schuldig gevoel geven, Dit komt omdat jij altijd met liefde voor je hond hebt gezorgd en je verantwoordelijk voelt, maar je er niets aan kunt doen om hem te redden.

Lees ook  André’s neef Djarno in Opsporing Verzocht

Het rouwproces kan daarom gepaard gaan met veel emotie waar veel tijd overheen kan gaan om over het verlies van je hond te komen.

In tegenstelling wat veel mensen misschien denken of zeggen, dat je jezelf weer snel zou moeten herpakken.

Probeer dus maximaal van je hond te genieten en beleef samen intense momenten en wanneer hij niet langer aan je zijde kan staan, toon dan gerust je emoties en huil vrijuit en onthoudt:

De herinneren die je hebt, zal je voor altijd in je hart meedragen. Ps: Als je straks thuis komt, geef dan je hond een extra lange knuffel!

DIT is waarom je thuis minimaal 1 afgesloten fles cola in de kast moet hebben. Het kan namelijk levens redden!

Ze neemt een pleister en doet hier een stukje brood op. De perfecte oplossing voor een pijnlijk probleem!