in

Een MAAND voordat je een hartaanval krijgt geeft je lichaam je DEZE 6 signalen! Dit moet iedereen weten, delen svp!

Deze 6 symptomen wijzen op een hartaanval!
Per dag krijgen ongeveer 80 mensen in Nederland een hartaanval. Het is dan ook niet gek dat een hartaanval in de top drie van doodsoorzaken staat.

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer tussen de 25.000 en 30.000 mensen te maken met een acuut hartinfarct, ook wel een hartaanval genoemd. In ons land sterven dagelijks ruim 100 mensen aan een hart- of vaatziekte en van die 100 zijn het meer vrouwen dan mannen. Ook sterven er dagelijks 25 mensen jonger dan 75 jaar aan een hart- of vaatziekte en er worden dagelijks 1.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte. In totaal telt Nederland ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. Dit aantal zou mogelijk veel lager kunnen zijn als iedereen wist welke symptomen bij een hartaanval horen, zodat patiënten eerder medische hulp kunnen inschakelen. Lees verder op de volgende pagina.

Lees ook  Bakken met kritiek op bikini-foto van Anna Nooshin!

Het herkennen van de symptomen die wijzen op een hartaanval kan potentieel heel veel levens redden. Ook al denken veel mensen dat een hartaanval acuut is, in de meeste gevallen dient een hartaanval zich in de weken ervoor al aan. De volgende signalen kunnen wijzen op een hartaanval:

Bij een hartstilstand stopt het hart met het rondpompen van bloed door een hartritmestoornis. Een hartritmestoornis wordt vaak veroorzaakt door het verstoppen van de aderen. Een groot gedeelte van de mensen die een hartaanval krijgt heeft in de weken voorafgaand aan de hartaanval al last van de volgende klachten: pijn op de borst, kortademigheid, duizeligheid, flauwvallen en hartkloppingen. Natuurlijk kunnen de symptomen op zichzelf ook een hele andere oorzaak hebben (iemand die verkouden is kan ook kortademig zijn) maar een combinatie van deze klachten kan wel degelijk wijzen op een komende hartaanval.

Lees ook  Gordon gaat trouwen … maar met wie? Zijn zus verklapt alvast het antwoord.

Heb jij last van één of meer bovenstaande klachten? Bespreek dit dan zeker met je huisarts; het zou levens kunnen redden!

VROUWEN opgelet: Heb je wel eens last van pijnlijke borsten? Met DEZE tips kun je het makkelijk verhelpen!

Als je dit binnenkort tegenkomt in je tuin dan heb je een levensgevaarlijk nest gevonden