in

Een man giet Cola Light, afwasmiddel en mondspoeling op het gras. Enige tijd later geschiedt het wonder!

Afwasmiddel dient niet alleen voor het schoonmaken van borden, potten en pannen. Er bestaan nog tal van andere toepassingen, waar de meeste mensen niet van op de hoogte zijn.

1 – Vergeeld gras weer groen maken

Daarvoor heb je een bus of flacon nodig met een volume van 38 tot 75 milliliter. Daar giet je 0,4 liter Cola Light in, een kopje maïzenasiroop of suikerstroop of een halve tas mondspoeling, en een kopje afwasmiddel. Vervolgens giet je er water bij tot de fles helemaal vol zit. Besproei je gras om de drie weken met het mengsel en kijk toe hoe het gras alsmaar groener wordt.

2 – Een toilet ontstoppen

Als je toilet weer eens verstopt zit, kan je er een kopje afwasmiddel ingieten. Wacht vervolgens tien minuutjes af. Dan giet je een schoteltje heet water in het toilet en spoelt nog eens door. De verstopping zou nu opgelost moeten zijn.

3 – Haren wassen en haarverf verwijderen

Afwasmiddel werkt ontvettend. Daarom leent het zich ook uitstekend als shampoo. Giet een paar druppeltjes afwasmiddel bij je shampoo. Zo verwijder je ook eenvoudig haarverf, die anders maar moeilijk te verwijderen is.

Lees ook  Ze gooit een paar aspirientjes in de wasmachine. Het effect is BIZAR!

4 – Je mixer grondig reinigen

Je hoeft je blender niet helemaal te demonteren om hem grond te reinigen. Vul hem tot de helft met water en doe er een paar druppeltjes afwasmiddel bij. Laat de blender een paar seconden draaien en spoel het toestel vervolgens met water.

5 – Mieren verdelgen

Waar ze ook opduiken, in de tuin of in je huis: mieren zijn een pest. Je kunt ze eenvoudig elimineren door ze te lijf te gaan met een mengsel van azijn en afwasmiddel. Vul een spuitbusje met gelijke delen van azijn en afwasmiddel. Vervolgens spuit je op de mieren en wacht geduldig af. Ze zullen je picknick niet meer komen vergallen!

6 – Onkruid verwijderen

Pesticiden zijn schadelijk voor het milieu. Er bestaat echter een eenvoudig alternatief om onkruid de kop in te drukken. Meng een eetlepel afwasmiddel met 0,4 liter witte wijn. Giet het mengsel in de voegen waaruit het onkruid woekert.

Lees ook  Café “weigert klant te bedienen die een warm drankje voor een dakloze man wilde kopen.”

7 – Je make-upborsteltje schoonmaken

Om pukkels en mee-eters te vermijden, moet je je make-upborsteltje regelmatig schoonmaken. Dat gaat eenvoudig met een oplossing van water en enkele druppeltjes afwasmiddel.

8 – Koelpack maken

Afwasmiddel is perfect geschikt om een koelpack te maken, want het blijft langer koud dan water. Ontdek hier hoe dat werkt!

9 – Hardnekkige vlekken verwijderen

Sommige vlekken laten zich niet eenvoudig uit je kledij werken. Afwasmiddel pakt dit probleem aan. Giet eenvoudig een paar druppeltjes op de betrokken vlek en was het kledingstuk achteraf zoals gebruikelijk.

10 – Zeepbellen blazen

Kinderen houden van zeepbellen blazen. Giet een deel afwasmiddel en twee delen water in een bekertje. En de pret kan beginnen!

Afwasmiddel hoort dus niet alleen in de keuken thuis, maar kan je bij tal van huishoudelijke taken uit de nood helpen.

DEEL deze tips met je vrienden!

Moeder braakt dagenlang nadat ze ontdekte wat er in dit populaire drankje zat.

Borstdensiteit is wellicht de belangrijkste indicator van een verhoogd risico op borstkanker.