in

Een man laat voedsel en water achter bij een graf, maar wat hij de volgende dag ontdekt laat hem sprakeloos achter.

De 28-jarige Keli Keningau Prayitno woont op het Indonesische eiland Java en heeft in zijn leven al heel veel meegemaakt. Maar als hij op een dag op een begraafplaats een bijzondere kat op een grafsteen ziet zitten, is hij diep ontroerd.

graf1

Toen hij de kat daar voor de eerste keer zag, dacht hij dat ze daar woonde. Hij laat water en voedsel voor de kat achter en vervolgt zijn weg.

graf2

Maar de volgende dag hoort hij weer het gejammer van de kat. De kat ligt weer op dezelfde grafsteen – zonder eten of water. Keli besluit de kat wat beter in de gaten te houden. Ditmaal gaat hij een beetje dichterbij, en ziet hij dat de kat er niet als een zwerfkat uitziet.

Lees ook  Tientallen kinderen plegen zelfmoord vanwege Blue Whale Challenge

graf3

De proces herhaalt zich zo enkele dagen. Telkens laat hij water en eten achter, tot hij besluit om het katje te adopteren.

graf4

Maar iets verandert niet: wat Keli ook doet, elke dag wordt de kat aangezogen door de grafsteen. Keli besluit de zaak wat beter te onderzoeken en hij ontdekt iets ongelofelijk: “De kat komt al een jaar lang naar het graf van haar baasje. Ze wil gewoon niet naar huis. Ze slaapt en miauwt op het graf. Blijkbaar mist ze haar eigenares heel erg.”

Lees ook  Zestien vrienden op stap om einde quarantaine te vieren: allemaal besmet

graf5

Keli verzorgt de kat verder terwijl ze verder rouwt. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe sterk de band tussen deze kat en haar baasje wel geweest moet zijn.

DEEL deze trouwe kat op Facebook!

De kangoeroe sterft. Maar wat de fotograaf daarna vastlegt, is echt hartverscheurend.

De bewakingscamera toont oma aan het babywiegje. Wat de moeder op 0:13 moet aanzien, brengt haar steeds weer aan het lachen.