in

Man laat zijn vrouw en dochters in de steek omdat ze blauwe ogen hebben: een absurd verhaal over discriminatie

Blauwe ogen zijn ongetwijfeld een van de meest gewaardeerde en fascinerende fysieke kenmerken die er zijn. We hebben de zeldzaamheid en schoonheid van deze eigenaardigheid vaak beschreven. Daarom klinkt het vreemd om te weten dat, voor bepaalde culturen, blauwe ogen allesbehalve een verdienste zijn, tot op het punt dat ze worden verwelkomd met ongenade en teleurstelling, tot ongelooflijke verhalen zoals die we je gaan vertellen.

Wat zou je ervan denken als je leest dat een man zijn vrouw en dochters in de steek heeft gelaten omdat ze met prachtige blauwe ogen werden geboren? We maken geen grapje: dit is wat er gebeurde met Risiqot, een Nigeriaanse vrouw die gediscrimineerd werd vanwege haar fysieke eigenschappen, ook overgedragen op haar dochters.

Lees ook  Foto’s: Dit is de beeldschone dochter van Danny de Munk!

Natuurlijk: het ontmoeten van een persoon met een donkere huidskleur en blauwe ogen is echt zeldzaam, daar bestaat geen twijfel over. Hoe dan ook, vanwege een zeldzame genetische aandoening, heeft deze mooie Afrikaanse vrouw precies deze “mix” van kleuren. Haar man vond Risiqot’s ogen echter nooit mooi, en werden bijna als een “probleem” gezien, zelfs als een soort “ziekte” om te verstoppen.

De ogen van Risiqot zijn echter volkomen gezond, ze heeft dit natuurlijke “geschenk” ook aan haar dochters doorgegeven. Toen de man zich realiseerde dat zijn tweede dochter ook mooie blauwe irissen had, hield hij het echter niet meer vol. De relatie tussen de echtgenoten veranderde, met als gevolg de scheiding: het is ongelooflijk, maar de man heeft besloten zijn gezin in de steek te laten.

Lees ook  Dit is dus de reden voor die aparte bekleding op de busstoelen

Een echte discriminatie, die kwam op het hoogtepunt van zoveel vernederingen die de vrouw heeft ondergaan, zoals de medische onderzoeken om te verifiëren dat haar blauwe ogen “normaal” waren. De jonge vrouw woont nu met haar dochters samen met haar ouders, en werd op zijn zachtst gezegd getekend door dit absurde verhaal. Het verhaal werd aan de wereld bekend gemaakt door Alabi Rukayat Oyindamola, een universiteitsstudent die de bedoeling had om mensen te laten nadenken over situaties die zeker meer aandacht verdienen, aangezien we over zulk soort dingen nooit zouden mogen lezen. We wensen Risiqot en haar dochters een beter leven toe.

15 mensen fotografeerden wat hun dag beslist tot een ongelukkige maakte

Meisje gebruikt tandenborstel stiefmoeder om het toilet schoon te maken: haar vader straft haar door het haar te laten gebruiken