in

Een vogel met een beperking ontvangt “orthopedische schoenen” die zijn leven redden

Als we het over dieren hebben, drukken velen van ons liefde en interesse uit in deze kleine en grote wezens: honden, katten, knaagdieren, vogels… maar wat gebeurt er als we worden geconfronteerd met een dier in moeilijkheden?

Velen zullen geen seconde wachten om het slachtoffer te redden, maar anderen zullen doorgaan met wat ze deden, negeren wat ze zagen en het dier aan zijn lot overlaten.

Gelukkig zijn er nog steeds mensen die een echte menselijke ziel hebben en die niet onverschillig blijven voor een verzoek om hulp. Dit is het geval van deze kleine vogel die niet langer op zijn eigen pootjes kon lopen.

Lees ook  Temptations Niels gaat door het lint

Hoe kun je onverschillig blijven tegenover dit lieve koppetje? De hulpeloze kleine vogel, de hoofdpersoon van dit verhaal, kon niet langer op eigen poten lopen vanwege een veel voorkomend probleem bij jongere exemplaren.

Het dier had de uiteinden opgerold, dus het was erg moeilijk voor hem om te lopen of voorwerpen te pakken, vooral voedsel.

Gelukkig slaagden de medewerkers van het California Wildlife Center erin om een heel creatieve manier te vinden om de kleine lijster te behandelen: met behulp van een stuk karton en enkele pleisters maakten ze echte orthopedische “schoenen”.

Lees ook  Ik had geen idee dat DIT op het toilet voelen een symptoom van baarmoederhalskanker kon zijn …

Met dit geïmproviseerde gips kon de vogel weer lopen en na een tijdje kreeg hij zijn normale motoriek terug.

“Meestal duurt het twee of drie weken voordat de poot weer normaal is”, legt Duane Tom, van het California Wildlife Center, uit.

Uiteindelijk kon de vogel gelukkig weer vliegen en eindelijk zijn vrije en wilde leven in de natuur hervatten.

Haai doodt Lindsay (21) bij Bahama’s

Politiewoordvoerder : Het gaat goed met Hania (12)