in

Een weduwe bekijkt haar trouwfoto’s. Plotseling valt haar een verschrikkelijk detail op!

Emma en Justin uit het Verenigd Koninkrijk waren een pas getrouwd paar. Overgelukkig begonnen de twee aan hun huwelijksreis. Ze hadden echter nooit durven vermoeden dat deze droomreis het begin van hun ergste nachtmerrie zou inluiden.

Op een ochtend tijdens hun reis joeg Justin zijn vrouw vreselijk veel schrik aan. “Hij werd wakker en schreeuwde dat ik de kamer moest verlaten”, herinnert Emma zich. Op dat moment was de 34-jarige al zeven maanden zwanger en ze was erg aangedaan door het vreemde gedrag van haar man. Als ze haar kersverse echtgenoot om een verklaring voor deze woedeaanval vroeg, kreeg ze een ongelofelijk en vreselijk antwoord.

“Hij kon zich niet meer herinneren dat ik zeven maanden zwanger was van ons eerste kind”, zei Emma. “Hij dacht dat ik een wildvreemde persoon was.”

Het stel moest hun huwelijksreis vroegtijdig afbreken en keerden terug naar Engeland. Daar toonde een scan aan dat Justin aan een heel agressieve en dodelijke hersentumor had. Het ging om een ongeneeslijke glioblastoom. Met een operatie en aansluitend chemo zouden Justin maximaal nog twee jaar restten. De diagnose was verwoestend.

Door deze psychische stress bracht Emma de kleine Mia vijf weken te vroeg ter wereld, maar ze was gezond. Nog diezelfde dag begon Justin op 17 augustus 2015 met de bestraling. Daardoor kon hij zijn pasgeboren baby aanvankelijk slechts in het weekend zien.

Lees ook  Temptation-Zwanetta inmiddels onherkenbaar

Na vier maanden toonde een nieuwe scan aan dat de tumor nog gegroeid was en uitgezaaid was. Het was de meest agressieve tumor die de artsen de afgelopen tien jaar al gezien hadden. In oktober 2015 leek het einde nabij. Emma herinnert zich nog een gesprek met de arts van Justin: “Ze gaven me nog twee weken om mijn man mee naar huis te nemen en ons op zijn overlijden voor te bereiden.”

Maar tegen alle verwachtingen in leefde Justin nog zeven maanden, in welke periode hij zijn dertigste verjaardag en Kerstmis kon vieren. Uiteindelijk werd hij in een tehuis ondergebracht. Het personeel was ervan overtuigd dat zijn laatste uur geslagen was, maar hij wilde nog niet sterven. Het leek erop dat hij op iets wachtte, en Emma kon al raden wat het was.

Justin wilde absoluut nog een keer zijn dochter zien. Ze mocht hem al twee dagen niet bezoeken omdat ze de windpokken had. Het personeel besloot echter om een uitzondering te maken op deze regel zodat Justin zijn dochter toch nog zou kunnen zien. Zover kwam het echter niet meer: “Ik ging terug zijn kamer binnen, legde me naast hem en zei dat Mia onderweg was. Dat was het moment waarop hij losliet. Hij overleed in de wetenschap dat het goed ging met Mia”, herinnert Emma zich.

Lees ook  Opvallende carrièreswitch voor Rob Geus

Sinds de dood van haar man in mei 2016 zet Emma zich in voor patiënten van hersentumoren en hun dierbaren. Ze zamelt geld in en engageert zich als vrijwilligster bij de Brain Tumor Charity, een Engelse liefdadigheidsinstelling.

Vaak manifesteert een hersentumor zich door onschuldige symptomen, die door de meeste betrokkenen echter genegeerd worden. Een van de doelstellingen van Emma is om mensen bewust te maken van deze symptomen. Ook bij Justin waren er al voor hun huwelijk duidelijk veranderingen in zijn gedrag waarneembaar.

“Zijn gedrag werd onberekenbaar. Hij liep in cirkeltjes rond. Soms praatte hij erg onduidelijk”, vertelt Emma. Ze weet het toen aan zenuwachtigheid voor hun nakende huwelijk. Maar ook de gasten op de bruiloft vonden dat er iets niet klopte. Na de dood van haar man viel Emma nog een detail op hun trouwfoto’s op:

“Als je vandaag goed naar de trouwfoto’s kijkt, zie je dat de rechterzijde van zijn gezicht een beetje hangt en slap is.”

Emma wil met haar verhaal andere mensen ertoe brengen dat ze bij de eerste symptomen meteen een arts consulteren. In veel gevallen is een hersentumor wel degelijk te behandelen en te genezen, voor zover het tijdig ontdekt wordt.

DEEL het verhaal van Emma met iedereen die je kent!

Man test uit of zijn vriendin vreemd gaat met een personal trainer

Deze vrouw vond een baby gedumpt in een zak. Maar 35 jaar later gaat ze voor haar zitten en onthult haar de hele waarheid.