in ,

Een zeldzaam dier genaamd het “Magische Konijn” werd voor het eerst sinds 20 jaar opnieuw opgemerkt.

We stellen je voor aan Ili Pika, een van de zeldzaamste en meest bedreigde diersoorten ter wereld. Dit zijn de eerste foto’s in 20 jaar die van het ongrijpbare dwergwezentje genomen konden worden.

De schattige Ili Pika werd in 1983 voor het eerst ontdekt door Li Weidong in de Tianshian bergen in het noordwesten van China. De natuurbeschermer is eveneens verantwoordelijk voor het maken van deze foto’s zovele jaren later. Hoewel hij verwant is aan konijnen is er verder weinig geweten over de Ili Pika die op grote hoogtes leeft.

Lees ook  Na 50 jaar huwelijk zien deze twee er ZO uit! Ik kan het nauwelijks bevatten.

Helaas is de populatie sinds de ontdekking drastisch gedaald, vertelde Li aan CNN: “Ik ontdekte de soort en zag ze meteen met uitsterven bedreigd worden. Als het gewoon onder mijn ogen uitsterft, zou ik me schuldig voelen.”

Hij ging vroeger op pensioen om de soort te bestuderen. Li en zijn vrijwilligers hebben geschat dat de populatie ondertussen onder de 1000 is gezakt.

Lees ook  Groep leeuwen wint het net niet van giraffe

Ze kregen de bijnaam “magische konijnen”, maar er is niets magisch aan hun slinkende aantallen. Dit zou veroorzaakt worden door luchtvervuiling en de globale opwarming van onze planeet. Hoewel er nog geen officiële organisatie is die de dieren helpt of beschermt, hoopt hij dat anderen in zijn voetsporen zullen treden om deze diersoort in stand te houden. DEEL dit wondermooie konijn met je vrienden!

Deze baby werd in een ijskoude trappenhal achtergelaten. Maar dan komt dit WEZENTJE ter hulp geschoten!

Ze vormen een menselijke kerstboom. Maar hun volgende beweging doet het publiek naar adem snakken.