in

Eerst zoon en nu ook vader veroordeeld voor kinderm*sbruik en p*rno

Een 77-jarige man is veroordeeld tot 4 jaar cel voor het bezit, vervaardigen, invoeren en uitwisselen van kinderp*rno vanuit Thailand en de Filipijnen. Ook zou hij daar ontucht hebben gepleegd met meisjes van nog maar 4 jaar oud. Het opmerkelijke van dit verhaal is dat zijn zoon in het verleden ook al herhaaldelijk is veroordeeld voor soortgelijke feiten!

Deze 77-jarige man beter bekend als Johan W is niet alleen veroordeeld voor kinderp*rno en ontucht maar ook voor her bezit en invoeren van dierenp*rno. Deze feiten hebben plaatst gevonden tussen augustus 2011 en mei 2017.De veroordeelde moet elk slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 2.000 euro. Van de vier jaar cel – evenveel als het Openbaar Ministerie had geëist – is de helft voorwaardelijk met een proeftijd van 10 jaar.

Volgens de rechtbank noodzakelijk ‘omdat Johan W. in het verleden meerdere keren werd veroordeeld voor vergelijkbare feiten, hij de onjuistheid van zijn handelen niet inziet en weigert mee te werken aan iedere vorm van behandeling. Om herhaling te voorkomen is toezicht door de reclassering noodzakelijk’, luidt het in een persbericht op de uitsprakensite.

Lees ook  Hond springt voor een kogel om daarmee het leven van een soldaat te redden. Soldaat doet haar een wederdienst en adopteert haar

Vliegtuig
Johan liep mei 2017 tegen de lamp op Schiphol toen hij terug kwam vanuit Thailand waar hij sinds 2008 woonde. Douanebeambten troffen kinderp*rno bij hem aan. Verder onderzoek bracht het misbruik van meerdere meisjes van 13 en 14 jaar aan het licht.

Volgens het Openbaar Ministerie beloofde hij 1 van zijn slachtoffers dat hij een nieuw huis voor haar zou bouwen en goed voor haar familie zou zorgen. Het 14-jarige meisje leefde in grote armoede, werd s*ksueel m*sbruikt en ontuchtig gefotografeerd.

Johan bleek ook honderden foto’s en video’s die hij voor een groot deel zelfgemaakt te bezitten. Ook werden meer dan 700 foto’s en films met dierenp*rno aangetroffen op zijn computer. Uit onderzoek bleek dat de man op internet zocht naar kleine meisjes en s*ks van oude mannen met kinderen.

Schaamteloos
Johan W. profiteerde volgens de rechtbank ‘schaamteloos’ van de grote armoede van zijn slachtoffers en hun families. Dit weerhield hem er niet van deze kwetsbare meisjes meermalen te m*sbruiken.

Lees ook  Oma met de langste nagels ter wereld: Mooi of smerig?

‘De meisjes lieten de ontuchtige handelingen toe omdat de man daarvoor een relatief klein bedrag betaalde. Daarmee konden zij zichzelf en hun familie van het hoognodige voorzien. De man maakte inbreuk op de lichamelijke en psychische integriteit van de meisjes en verstoorde daardoor hun s*ksuele ontwikkeling. Hiermee droeg hij bij aan het in stand houden van de wereldwijde, zeer kwalijke en zeer schadelijke kinderp*rno-industrie.’

Zo vader, zo zoon
Johan W.’s zoon René (55) werd herhaaldelijk veroordeeld voor s*ksueel m*sbruik van minderjarige kinderen en bezit van kinder*rno. De oud taxichauffeur kreeg in 2010 zes jaar cel en TBS met dwangverpleging voor onder andere ontucht met zijn 3-jarige nichtje en een buurjongetjevan 4 jaar op een kindvriendelijk vakantiepark in het Noord-Hollandse Petten. In 1995 had hij al eens een gevangenisstraf van drie jaar gekregen wegens m*sbruik van minstens vier zeer jonge kinderen in zijn oppascentrale in Purmerend en de handel in videobanden met kinderp*rno.

8 Nederlandse winkels die veel grappiger klinken in het Engels

Stewardess helpt bezorgde passagier door hongerige baby borstvoeding te geven