in

Eerste onderwater escape room ter wereld geopend in Nederland!

Onderwaterwoning Aquavilla van het Nijmeegse duikteam Kaaiman heeft in de afgelopen vijftig jaar al heel wat hoogtepunten beleefd, maar zondag presenteerde de club een absolute wereldprimeur.

Een escape room 18 meter onder water waaruit geoefende duikers in een uur tijd moeten zien te ontsnappen.

Het onderwaterhuis heeft de vorm en omvang van een zeecontainer en de ruimte is ingericht met bankjes en een tafel. Via de ramen die rondom in het huis zitten, hebben de duikers zicht op het onderwaterleven en zie je het onderwaterleven aan je voorbij zwemmen. Bijzonder aan het huis is dat het van binnen volledig droog is en dat duikers in het huis hun duikbril en duikfles niet hoeven te gebruiken. Het principe achter deze droge ruimte onder water is het beste te vergelijken met een drinkglas dat omgekeerd onderwater wordt geduwd. Lucht blijft achter in het glas en via de onderkant van het glas is het mogelijk om in de lucht houdende ruimte te komen. Zo werkt het ook bij het onderwaterhuis; via een trap aan de onderzijde kunnen duikers de ruimte betreden.

Lees ook  Van p*do verloste Marvin (15) mogelijk ver kracht, onderzoek naar geblunder agenten

Het spel
Het spel vertelt dat er vroeger op Berendonck een onderwaterlaboratorium van Jacques-Yves Cousteau heeft gestaan. In het laboratorium was men bezig met baanbrekend onderzoek naar de mogelijkheid voor de mens om te kunnen leven onder water. Het onderzoek is destijds om onduidelijke redenen plotseling gestopt en veel van de resultaten van het onderzoek zijn daarbij verloren gegaan. Het is de taak aan de deelnemers om de teloorgang van het laboratorium te onderzoeken en om het verhaal terug in de geschiedenis boeken te krijgen. Verschillende puzzels en aanwijzingen leiden de onderzoekers naar verschillende ruimtes die zich boven én onder water bevinden en alleen de meest oplettende deelnemers weten uiteindelijk de code te kraken waarmee ze de ware toedracht achter de teloorgang te weten komen.

Lees ook  Helpt het eten van een pissebed écht tegen hooikoorts?

Bekijk de beelden hieronder:

Bijna alle vrouwen hebben dezelfde moedervlek midden op hun pols – Hoe kan dit?

9 blunders die laten zien hoe erg het fout kan gaan met lip fillers