in

Wist je dat er roze koeken gemaakt worden met luizen? Eetsmakelijk!

Veel vegans zullen er met smart op hebben gewacht: roze koeken die geheel vrij zijn van dierlijke producten. Deze iconische koek brengt ons terug naar de middelbare school waar hij altijd beschikbaar was in de snoepautomaat. Ook op bezoek bij opa en oma zaten er altijd wel een paar heerlijke roze koeken in de koektrommel. De combinatie tussen het zachte cakeje en de knapperige glazuurlaag is dan ook briljant en een echte lekkernij.

Lees ook  Bijna alle vrouwen hebben dezelfde moedervlek midden op hun pols - Hoe kan dit?

Toch heeft de roze koek een minder smakelijke en ook minder bekende kant. De kleurstof die het glazuur de kenmerkende roze kleur geeft wordt namelijk gewonnen uit luizen. Echt waar! De kleurstof staat op de ingrediëntenlijst van producten aangegeven als E-nummer E-120 en heet ook wel Karmijnzuur. Het wordt geproduceerd door grote hoeveelheden schildluizen in te drogen en vervolgens te pletten. Ook als je niet vegan bent geef je met deze wetenschap misschien toch de voorkeur aan de nieuwe vegan roze koeken die worden namelijk zonder luizen gemaakt.

Lees ook  Baby met uniek haar laat het internet versteld staan – maar wacht tot je haar moeder ziet

De vegan roze koeken worden geproduceerd door de Nederlandse vegan koekjesbakker Donny Craves en zijn online en bij verschillende koffiezaken beschikbaar.

Melissa (41) overleefde een abortus: ‘’Mijn moeder dacht dat ik dood was’’

Leuk nieuws voor Humberto Tan