in

Elvis’ handgeschreven “zelfmoordbriefje” ontdekt na 40 jaar – de laatste regel breekt mijn hart.

De dood van Elvis Presley verbluft de fans wereldwijd al 40 jaar lang. Tot op vandaag hadden we het raden naar de precieze reden achter het overlijden van de King. De Jailhouse Rock zanger was amper 42 jaar oud en liet een muzikale erfenis na waaraan niemand kan tippen.

Later deze maand verschijnt er op HBO een gloednieuwe documentaire getiteld Elvis Presley: The Searcher. In deze documentaire beweert de ex-vrouw van Elvis, Priscilla Presley, dat het rockicoon zijn leven wilde beëindigen door een grote hoeveel pijnstillers in te nemen. Meer nog volgens de Daily Mirror zouden er handgeschreven briefjes zijn van Elvis zelf die dit bevestigen.

Het was 16 augustus 1977 dat de wereld geschokt werd door de dood van Elvis Presley. Met meer dan 1 miljard verkocht albums is hij een van de meest prominente figuren van de 20e eeuw.

Het is ook een klein wonder dat hij een weg vond naar de harten van zoveel mensen.

De officiële oorzaak van de dood van Elvis was een hartaanval, wat velen wijten aan druggebruik. Hij werd door zijn vriendin Ginger Aden aangetroffen in de badkamer van zijn huis.

Lees ook  Dit jongetje werd geboren zonder kaak en kan niet spreken – 17 jaar later krijgt hij succes met onverwachte carrièrekeuze

Maar de dood van Elvis bleef decennialang een veelbesproken onderwerp. Het feit dat zijn familie de autopsieverslagen geheim wilde houden, wakkerde de samenzweringstheorieën nog meer aan. Er zijn zelfs mensen die twijfelden aan het feit of Elvis wel echt dood is.

Maar in een gloednieuwe documentaire die op 14 april verschijnt, beweren mensen die dicht bij Elvis stonden dat zijn dood intentioneel was …

In de documentaire suggereert Priscilla, de ex van Elvis, dat hij zijn dood zelf in de hand heeft gewerkt.

Over zijn druggebruik zegt ze: “Hij wist waar hij mee bezig was en mensen zeggen: ‘Waarom deed niemand dan iets?’ Nou, dat is niet waar.”

“Mensen uit zijn intieme kring deden het wel – maar je zei Elvis niet wat te doen. Je zou sneller buiten geweest zijn dan een geslagen hond. Ze zouden het proberen en – geen sprake van.”

Van alle mensen is Priscilla wellicht het best geplaatst om over het leven en overlijden van Elvis te praten. Ze leefde van 1957 tot 1973 samen en het koppel had samen een dochter Lisa Marie. Na hun huwelijk bleven de twee de beste vrienden.

Lees ook  Estelle Cruijff verbreekt relatie

Volgens Priscilla begonnen Elvis’ problemen met drugs tijdens zijn militaire dienst in West-Duitsland. “Ze gaven het aan de soldaten om wakker te blijven”, zegt Priscilla.

De documentaire onthult ook dat er twee handgeschreven zelfmoordbriefjes ontdekt werden – geschreven door Elvis zelf. Mensen die het dichtst bij hem stonden proberen zo aan te tonen dat hij zelf een einde aan zijn leven maakte.

“Voor mij is het een duidelijke indicatie dat hij met zelfmoord speelde”, zegt zijn stiefbroer Rick Stanley.

In de documentaire wordt er uitgelegd wat er in de briefjes aan zijn hechte vriend en voormalige manager Joe Esposito geschreven stond.

Blijkbaar ging het om dingen als: “Ik mijn leven beu en moe” en “Ik heb een lange rust nodig.”

Bekijk de trailer van de nieuwe documentaire hieronder!

Zwangere moeder voelt baby na 30 weken niet meer bewegen – ontdekking van dokters in de baarmoeder bezorgt ouders koude rillingen.

Doe dit elke dag 6 minuten lang – vervolgens gebeurt er DIT met je buikvet