in

Elvis’ zelfgeschreven zelfmoordbrief na 40 jaar ontdekt – de woorden breken mijn hart

De dood van Elvis Presley heeft vele mensen in die tijd geschokt.

Zelfs vandaag nog is het gissen naar de precieze doodsoorzaak. De zanger van onder andere Jailhouse Rock was pas 42 en liet een muzikaal tijdperk achter waar niemand kan aan tippen.

Maar nu is er een nieuwe documentaire ‘Elvis Presley: The Searcher‘ zal later deze maand op HBO uitgezonden worden.

Priscilla Presley, de ex van Elvis, beweert dat het rockicoon zelfmoord wilde plegen door een grote hoeveelheid pijnstillers te nemen.

Meer zelfs, volgens The Daily Mirror, zijn er handgeschreven briefjes die dit bevestigen.

Op 16 augustus 1977 was de wereld in shock door de plotse dood van legende Elvis Presley. Met liedjes als Can’t Help Falling In Love, Jailhouse Rock, Hound Dog en Burning Love, is het geen verrassing dat de King voor iedereen een muzieklegende was.

Want hij is uiteindelijk de King of Rock ’n roll. Het is dus geen verbazing dat vele mensen over de hele wereld nog steeds rouwen om de zanger.

Gestorven door hartaanval
Elvis’ doodsoorzaak was een hartaanval, wat vele mensen doet vermoeden dat het drugsgerelateerd was. Hij werd in de badkamer gevonden door zijn toenmalige vriendein Ginger Alden.

Lees ook  Spoedverpleegster Lisa sterft alleen thuis door COVID-19: “Ze gaf zoveel om andere”, vertelt haar familie

Tezelfdertijd was de dood van de King een zeer geliefd voorwerp van discussies doorheen de jaren. Het feit dat zijn familie het autopsierapport altijd geheim hield, liet de samenzweringsliefhebbers geloven dat hij nog in leven zou zijn.

In een gloednieuwe HBO-documentaire, die zal uitgezonden worden op 14 april, wordt beweerd door mensen die hem kenden, zijn dood zo bedoeld was.

De bewering van Priscilla
In de documentaire suggereert Elvis’ ex-vrouw Priscilla, dat hij zich van het leven heeft beroofd.

Over zijn strijd met drugs, zei ze: “Hij wist wat hij aan het doen was en mensen vragen, ‘waarom deed niemand iets?’ Wel, dat is niet waar.

“Mensen in zijn dichte kring probeerden, maar je kunt Elvis niet zomaar vertellen wat te doen. Je zou sneller buiten zijn dan een bange kat. Ze probeerden en probeerden, maar niets lukte.”

De relatie
Van alle mensen, was Priscilla de enige die een plausibel antwoord zou kunnen geven over Elvis’ leven en dood. Uiteindelijk woonde ze van 1967 en 1973 met hem samen en had het paar een kind samen, Lisa Marie.

Lees ook  Man veroorzaakt ‘file’ op Google Maps met kar vol smartphones

Ook bleven de twee vrienden toen hun huwelijk voorbij was.

Volgens Priscilla, was het de verplichte militaire dienst in West-Duitsland dat leidde tot zijn drugsverslaving.

“Ze gaven drugs aan de soldaten om hen er wakker te houden,” zei Priscilla.

Elvis’ handgeschreven brief
De HBO-documentaire vertelt ook dat er onlangs twee handgeschreven brieven gevonden werden, geschreven door Elvis zelf. Als gevolg hopen de vrienden rondom hem dat het bewijs kan zijn dat hij zelfmoord wilde plegen.

“Voor mij is het duidelijk dat hij aan zelfmoord dacht,” zei zijn stiefbroer Rick Stanley.

In de documentaire wordt uitgelegd wat er in de briefjes stond, geschreven aan Elvis’ oude vriend en voormalige tourmanager, Joe Esposito.

Blijkbaar zou hij gezegd hebben, “Ik ben mijn leven beu” en “Ik heb een lange slaap nodig”.

De nieuwe documentaire
Je kunt de trailer voor de nieuwe documentairereeks over Elvis hieronder bekijken. De serie begint op 14 april.

Wat beter is er dan even te luisteren naar een klassieker van Elvis? Deel dit verhaal en zie welke Elvis-nummers je het liefst hoort!

Emotionele Robin Martens vertelt bij Beau voor het eerst over mishandeling

Emily (101 jaar) sterft na het breken van haar benen nadat verpleegster haar uit bed gooit