in

Emilie (20) sterft bij zwaar ongeval met vier inzittenden, chauffeur (23) was dronken

Langs de Diksmuidebaan in Ichtegem is zondagochtend een 20-jarige vrouw om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval.

Emilie Stevens werkte als zorgkundige in een woonzorgcentrum. De verslagenheid bij haar collega’s is groot.

De 23-jarige chauffeur en twee andere inzittenden werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar raakten niet gewond. De bestuurder was onder invloed van alcohol en is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt.

Het ongeval gebeurde rond 5.30 uur. De auto met vier inzittenden reed richting Torhout, toen de bestuurder plots de controle verloor over het stuur.

De wagen werd tegen de gevel van een woning geslingerd, knalde tegen een boom en belandde uiteindelijk enkele tientallen meters verder op z’n dak.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en moesten drie inzittenden uit het wrak bevrijden. Voor een van de passagiers, de 20-jarige Emilie Stevens uit Ruddervoorde, kon geen hulp meer baten.

Lees ook  Maak je op voor een koude week met flinke wind en veel regen!

Ze zat achteraan de wagen en werd uit het voertuig geslingerd. De hulpdiensten probeerden haar nog te reanimeren, maar ze overleed ter plaatse.

Woonzorgcentrum
Jan De Keyser, burgemeester van Oostkamp, ging zondagochtend de collega’s van Emilie al inlichten.

“Ze werkte sinds september in het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde, daarvoor had ze er ook al tweemaal een vakantiejob gedaan.

De verslagenheid onder de collega’s is groot. Het is een heel triestig verhaal”, zegt de burgemeester, die later op de dag ook de familie van het slachtoffer een hart onder de riem gaat steken.

Over de omstandigheden van het ongeval bestaat vooralsnog geen duidelijkheid. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan.

Lees ook  4 kruiden die je hersenen kunnen beschermen tegen alzheimer, depressie, angst en nog veel meer! 0

Wel staat vast dat de 23-jarige chauffeur uit Torhout onder invloed was van alcohol. Hij is voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt.

De man en twee andere passagiers, 18-jarige meisjes uit Gistel en Torhout, werden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar raakten amper gewond. De schade aan de aangereden woning is aanzienlijk.

Ondertussen reageerde ook de vroegere school van Emilie op het tragische nieuws. “Emilie studeerde in juni af in de richting thuis- en bejaardenzorg en was pas gestart als verzorgende/zorgkundige bij WZC Ter Luchte in Ruddervoorde.

Op zo’n jonge leeftijd afscheid moeten nemen van het leven… Onze gedachten gaan uit naar haar familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte toe”, klinkt het bij de school.

Sandra heeft drie kinderen van drie vaders: ‘Ik weet dat er over me wordt geroddeld’

Sinds twee jaar vermiste Marvin (15) gevonden in kast tijdens huiszoeking bij man die kinderp*rno bezit