in

Enkele dagen voor haar 94e verjaardag werd vrouw tijdens “uithuiszetting” hardhandig uit haar huis gesleurd.

Of je het nu leuk vindt of niet, iedereen van ons heeft wel een beeld over hoe een “doorwinterde” crimineel eruitziet. Slechts weinigen denken dan aan een 93-jarige bejaarde dame die amper 50 kg weegt. Niettemin behandelde de politie van Eustis, Florida, Juanita Fitzgerald als een zware delinquente. Wat was haar misdrijf dan? Ze had enkele huurbetalingen gemist.

Ze woonde in het Franklin House in Eustis sinds 2011. Het Franklin House is een verzorgingstehuis geleid door National Church Residencies. Franklin beweerde dat Juanita haar huur niet meer wilde betalen omdat ze “binnenkort toch zou sterven.” De afgevaardigden van de instelling gingen met Juanita praten en zochten zelfs hulp bij haar familie.

Lees ook  Vrouw wil zelf sproetjes maken maar dat loopt vreselijk fout.

Helaas kwam het tot een impasse. Toen werd de politie gebeld om hen bij de uitzetting te helpen.

Juanita zou zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. De bodycam beelden lijken meer iets van een professionele worstelwedstrijd.

Juanita vocht de agenten met hand en tand af. Op zeker ogenblik horen we een agent zeggen om hem niet te krabben. Ze werd overgebracht naar de plaatselijke gevangenis waar ze de nacht moest doorbrengen. Daarna werd ze voorlopig in een hotel gehuisvest. Mid Florida Homeless Coalition zoekt nu naar een meer permanente oplossing.

Lees ook  Vrouw wordt na 40 jaar ontslagen bij bakker omdat ze betaalde voor oudere klanten

En de aanleiding voor dit hele incident? Hoeveel huur was er niet betaald? 161 dollar of een slordige 150 euro!

Vrouw bouwt piepklein huisje en woont in de achtertuin van haar buren.

School ligt onder vuur omdat ze een 15-jarige studente die kanker overleefde bestraften.