in

’Er zit amfetamine in onze baby omdat ons huis ooit een drugslab was’

Een Amerikaans koppel heeft van een dokter gehoord dat hun ongeboren baby positief heeft getest op amfetamine. Na een grondige zoektocht bleek hun huis vroeger een drugslab te zijn geweest. De sporen daarvan zouden de baby hebben bereikt.

Dat verhaal vertelt het stel tegen CBS News. Hun baby moet in januari 2020 geboren worden, en vertoont een normale ontwikkeling. Alles gaat eigenlijk goed, althans, bijna alles: het nieuws dat er drugssporen waren gevonden in het ongeboren kind, komt keihard aan.

Lees ook  Dit paard werd tot mooiste ter wereld gekroond. Maar als experts de vacht onderzoeken, zijn ze verbluft.

Tyler en Elisha Hessel zeggen zelf geen drugs te gebruiken. „Maar onze buren hebben weleens iets laten vallen. Gewoon in een kort gesprekje, bij de kennismaken. Ze waren blij dat er eindelijk ’normale’ mensen woonden, zeiden ze. Er waren verhalen over drugs.”

Het stel kocht een test-kit. Die wees uit dat er drugssporen waren. Een gespecialiseerd bedrijf dat de Hessel-familie vervolgens inhuurde, bevestigde dat er crystal meth in het huis te vinden was. Een volledige schoonmaak zou 100.000 euro kosten.

Lees ook  Man overlijdt plotseling, dan ruikt zijn treurende paard zijn kist en stort in tijdens de begrafenis

Hopeloos
Toen Elisha Hessel verder ging zoeken, bleek hun adres in een database van de lokale autoriteiten te staan waarop alle huizen staan waar ooit een lading meth is gevonden door de politie.

De twee hebben een inzamelingsactie opgezet voor zichzelf. Elisha Hessel is haar baan kwijtgeraakt en de verzekering weigert te helpen. „We zijn inmiddels uit het huis gegaan”, laat Hessel weten aan CBS. „Maar we weten het even niet meer.”

Julia kreeg ademhalingsproblemen door ‘slakachtige’ gezwellen.

Vrouw neergestoken voor haar huis, dader op de vlucht