in

Experts: STOP met het kietelen van kinderen – ook al lachen ze

Iemand kietelen is een veel voorkomend spelletje met kinderen van alle leeftijden. Vaak liggen kinderen in een deuk en het kan heel leuk zijn, maar het zou niet gedaan moeten worden. Dat is althans de mening van dokter Lawrence Cohen.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, we iemand gekieteld of zijn als kind gekieteld door een broer of zus, een ouder of ander familielid. Maar volgens Allas moeten we hiermee stoppen.

Dr. Lawrence Cohen wijst erop dat hoewel het kind lacht, we ook leren dat het oké is om de grens over te steken – om door te gaan ook al zeggen ze nee. Wanneer we een kind kietelen zonder eerst toestemming te vragen, of doorgaan ook al zeggen ze stop of nee, leren ze dat het goed is dat we ze aanraken en dat ze zelfs anderen kunnen aanraken op een manier die ze niet leuk vinden.

Lees ook  Vriendin van Kalvijn verbluft Nederland met doorzichtig badpak!

“Het onvrijwillige lachen is vooral verwarrend, zowel voor ouders als voor kinderen. Hier is een aardige persoon die me lacht en kietelt en ik lach, maar mijn lichaam reageert en dat is iets wat ik niet leuk vind,” omschrijft Cohen de gevoelens van een kind aan de New York Times, aldus Allas.

Lees ook  Blijkbaar kun je een super 0rgasme krijgen en dit is hoe

Misschien oké
Een andere expert, Alan Fridlund, van de University of California, is gespecialiseerd in gezichtsuitdrukkingen en non-verbale communicatie. Hij is van mening dat het oké is om kinderen te kietelen – als het onder specifieke omstandigheden gebeurt.

“Om er zeker van te zijn dat het leuk is, moet het kietelen kort, licht, speels en wederkerig zijn, je moet extreem empathisch zijn en vaak pauzes maken en bij het kind checken,” zegt hij.

Wat denk jij? Kietel je vaak of werd je als kind veel gekieteld?

Horror op kinderboerderij: konijnen met bruut geweld doodgeslagen, kippen gestolen

Zou je d’r doen? De voor 18.000 euro verbouwde Serena…