in

Experts zeggen: Mensen ouder dan 40 zouden maar 3 dagen per week mogen werken.

Een studie gepubliceerd in het Melbourne Institute Work Paper beweert dat mensen ouder dan 40 beter presteren op het werk wanneer ze maar drie dagen per week werken. Betekent dit dan dat oudere werknemers minder efficiënt werken?

De onderzoekers van de Australische studie analyseerden de cognitieve vaardigheden van oudere werknemers. Er namen 3.500 vrouwen en 3.000 mannen deel aan de studie.

Het onderzoek spitste zich toe op vaardigheden zoals abstract denken, geheugen en praktisch redeneren. Daarnaast maten de onderzoekers hun cognitieve prestaties om te concluderen hoe efficiënt ze waren in hun werk.

De deelnemers verbeterden wanneer ze maar 25 uur per week werkten. Maar hun efficiëntie begon geleidelijk af te nemen wanneer ze 55 uur per week begonnen te werken.

Lees ook  Mama heeft een raar gevoel als ze zwanger raakt. Dan ziet de verpleegster de echofoto en GILT!

Oorzaken voor de verminderde prestaties
Vooral vermoeidheid en stress waren factoren die de prestaties negatief beïnvloedden. Volgens een van de leidende auteurs van de studie, professor Colin McKenzie, hangt het niveau van intellectuele stimulatie af van het aantal werkuren.

Hoewel werk de hersenactiviteit kan stimuleren, kan het ook leiden tot vermoeidheid en stress. Daardoor kan het een drastische impact hebben op de cognitieve functies.

Hoe werken het brein beïnvloedt
Werkuren spelen een belangrijke rol in het behouden van de cognitieve functies, vooral bij oudere volwassenen. Meer nog, meer dan 30 uur per week werken kan een negatieve impact hebben op de hersenen van een man van middelbare leeftijd.

Lees ook  Bob zoekt op zijn 87ste werk anders kan hij de zorg van zijn vrouw niet betalen

Volgens professor McKenzie is een 40 uren week effectief voor normale cognitieve functies. Maar het maximaliseert het werk niet. Let wel dat de resultaten kunnen verschillen van land tot land.

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom meer dan 30 uur werken per week niet goed is voor het brein. De professor beweert bovendien dat fulltime werken tot de leeftijd van 67 jaar helemaal niet zo voordelig is als sommige overheden aannemen.

Noteer dat er nog heel wat onderzoek moet gebeuren op dit gebied. Ondertussen kunnen we alleen maar proberen een beroep te doen dat ons gelukkig maakt!

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met je vrienden!

Onder het mom van een verrassingsfeest wordt geblinddoekte Stefania (42) door liefdesrivale in gruwelijke val gelokt

Ronnie Flex blij dat hij überhaupt dochter kon krijgen.