in

Boze klanten belagen Intertoys medewerkers! Kinderen in de winkel huilden..

Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. De winkels blijven voorlopig gewoon open. Tot duidelijk is hoe het nu verder gaat met de speelgoedketen blijft het personeel aan het werk. Onderwijl wordt druk gesproken met verschillende partijen over een doorstart. Voor de ruim 3000 medewerkers ziet de toekomst er somber uit: voor hen is ontslag aangevraagd.

Helemaal onverwacht komt het faillissement niet: de grootste speelgoedketen van het land vroeg vorige week surséance van betaling aan. De afgelopen periode onderzochten de bewindvoerders Jasper Berkenbosch (advocatenkantoor Jones Day) en Joris Lensink (De Vos & Partners) de mogelijkheden om Intertoys te herstructureren. Kennelijk is het ze niet gelukt om een faillissement af te wenden.

Inmiddels worden met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd voor een doorstart, zo laat een woordvoerder weten. Welke partijen dat zijn, kan hij niet zeggen. Het speelgoedbedrijf telt zo’n 400 vestigingen in Nederland en België.

Lees ook  Mastur berende man opgepakt bij basisschool in Selwerd

Boze klanten bedreigen personeel Intertoys vanwege computerstoring

Tijdens de storing bij Intertoys, waardoor klanten hun cadeaubonnen niet of pas na lang wachten konden inleveren, hebben klanten in een vestiging in Amstelveen het winkelpersoneel bedreigd. De filiaalhouder nam daarop het besluit zijn winkel te sluiten.

De cadeaukaarten van Intertoys zijn nog tot en met morgen geldig, maar veel klanten kregen ze vandaag niet ingeleverd. Dat kwam volgens de failliete speelgoedwinkelketen door een storing in het cadeaubonnensysteem, veroorzaakt door een DDoS-aanval. De storing duurde een paar uur.

In veel winkels stonden lange wachtrijen met mensen die speelgoed van hun tegoedbonnen wilden kopen. Bij de kassa kregen ze te horen dat afrekenen met de cadeaukaart niet mogelijk was. Ook online lukte het veel mensen niet om de bonnen in te leveren.

Lees ook  Maak kennis met de tiener die na amper 2 weken daten, trouwde met 72-jarige dame.

Woede in Amstelveen
In Amstelveen liep het volkomen uit de hand. Woedende klanten scholden het personeel uit en sommige medewerkers werden in hun gezicht gespuugd. De filiaaleigenaar kon ternauwernood een vechtpartij voorkomen, maar besloot toen wel de zaak te sluiten door de luiken te laten zakken. Ook dat ging niet zonder slag of stoot. Klanten probeerden dat te voorkomen, waarop de winkeleigenaar de politie belde. Enkele kinderen werden zo bang dat ze begonnen te huilen.

De gemoederen in de winkel waren hoog opgelopen omdat het door de storing zo’n tien minuten per kaart kostte om die in het systeem te verwerken. Morgen moet het systeem bij Intertoys wel functioneren.

3 jonge mannen grijpen oud paar, agent kijkt verbijsterd toe..

Leraar weigert student met hersenverlamming achter te laten op schoolreis – draagt haar vervolgens op d’r rug..